Ethereum Nieuws

Ethereum klaar voor de Merge, laatste schaduwfork is een succes

De laatste schaduwfork voor Ethereum is een succes en dat betekent dat de blockchain klaar is voor de Merge. Schaduwforks helpen ontwikkelaars om de synchronisatie en andere zaken in relatie tot de Merge te testen in een veilige omgeving. De eerste schaduwfork voor de Merge vond plaats op 11 april 2022.

Wat kunnen we verwachten?

Komende week is het zover en gaat Ethereum de grootste live-upgrade van een blockchain ooit doormaken. Wat we kunnen verwachten is dat Ethereum overgaat van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake. De grote vraag is uiteraard of dat allemaal zonder problemen gaat. Waarschijnlijk komt alles in eerste instantie wel goed, de grootste vraagtekens omtrent Proof-of-Stake zijn vooral lange termijn problemen.

Denk hiervoor bijvoorbeeld aan het feit dat gecentraliseerde staking pools momenteel al meer dan 60 procent van de stake in handen hebben. Daarmee is het voor overheden in theorie redelijk eenvoudig om de Ethereum blockchain te controleren. Maar de Merge is vooral een feestje en dat lijken we nu langzaam ook weer in de koersen terug te zien. Over de afgelopen week heeft Ethereum een plus van ruim 7 procent gepakt.

CEO BitMEX verwacht volatiliteit

BitMEX CEO Alexander Höptner onderstreepte de noodzaak om goed op te letten tijdens de upgrade van Ethereum om downtime te voorkomen. Hiermee doelt hij uiteraard op de activiteit op BitMEX, waarmee Höptner aangeeft een hoop handel te verwachten omtrent de Merge. “Je moet gewoon, laten we zeggen, wakker zijn en opletten wat er gebeurt. Er is een kans op hoge volatiliteit, dus moet je ervoor zorgen dat de diensten altijd online zijn […] we verwachten geen andere grote problemen, naast de volatiliteit”, aldus Höptner.

Verder geeft de CEO van BitMEX aan dat het succes van de Merge vooral in handen van de gemeenschap ligt. Als die het project na de upgrade voldoende steun geven, dan moet het volgens Höptner wel goed komen. We gaan het allemaal zien de komende weken. Het is voor de industrie in ieder geval mega belangrijk dat het een succes wordt.

Ethereum nieuws

Ethereum Merge laat blokcreatie pieken Ethereum Merge laat blokcreatie pieken
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Dit is waarom er minder Ethereum wordt geburned via EIP-1559 Dit is waarom er minder Ethereum wordt geburned via EIP-1559
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten