crash
Ethereum

Ethereum koers Flash Crasht even tot onder $950 op Uniswap

Ethereum heeft vandaag 20% van zijn waarde verloren, waardoor het momenteel rond de $1.200 verhandeld. Dat is een enorme crash, maar gebruikers van Uniswap kregen pas echt de schrik van hun leven te verwerken. De Ether koers daalde namelijk van de ene op de andere minuut naar een prijs van $950 vanwege een flashcrash.

Een enorme Ethereum verkoop op Uniswap

Nu de prijs van Ethereum vandaag met bijna 20% is gedaald, zetten veel crypto-investeerders zich schrap voor een koersval tot onder de psychologische $1.000. Zo ver is het vandaag nog niet gekomen op de reguliere crypto exchanges, maar dus wel op de gedecentraliseerde exchange genaamd Uniswap.

Een crypto whale dumpte namelijk in één keer 65 duizend ethereum tokens op de markt waardoor er een enorme flash crash plaatsvond op de exchange.

Het viel veel mensen direct op dat de prijs aanzienlijk lager was dan de koers op andere exchanges, waar de prijs op dat moment rond de $1.300 schommelde. Het bleek echter een korte flash crash te zijn voor Uniswap en de prijs zich herstelde in lijn met de rest van de markt. Blijkbaar werd de tijdelijke daling van de Ethereum koers voornamelijk veroorzaakt door de enorme token verkoop van de crypto whale.

$108 miljoen dollar aan ETH verkocht

De transactie bevatte 65.104 ETH tokens die werden verkocht voor een gemiddelde prijs van $1.156. Alles bij elkaar genomen, is dat meer dan 75 miljoen dollar. De Ethereum tokens werden verkocht voor aan dollar gekoppelde stablecoins, waaronder DAI, USDC en USDT.

Door zo’n grote hoeveelheid ETH in een enkele transactie te verkopen, kreeg de verkoper veel minder geld dan dat hij het in rustige stapjes en op verschillende exchanges had verkocht. De echte prijs lag namelijk zo’n $200 hoger dan waarvoor hij de tokens verkocht. De verkoper betaalde met de transactie ook bijna $152.000 aan transactie vergoedingen.

Slechts een paar uur later verkocht dezelfde handelaar nog eens 27.947 ETH tegen een gemiddelde prijs van $1.181 per stuk wat dus nog eens $33 miljoen is.

De afgelopen 24 uur heeft Ethereum bijna 20% van zijn prijs verloren en ligt nu rond de $1.220. De koers ligt nu 75% lager dan het hoogste punt ooit van bijna $4.892 vanaf november 2021.

Ethereum nieuws

Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Hongkong lanceert eerste Bitcoin en Ethereum ETF’s in Azië
Hong Kong komt mogelijk maandag al met Ethereum ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins