Ethereum, eth
Ethereum

Ethereum koers kan na Merge ‘ontkoppelen’ van andere coins

Crypto-analysebedrijf Chainalysis suggereert dat de Ethereum koers na de Merge kan ontkoppelen van de rest van de markt. Met name staking heeft de potentie om veel institutioneel kapitaal aan te trekken.

Ethereum als obligaties

De overgang van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake maakt het mogelijk om je kapitaal aan het werk te zetten binnen Ethereum. Dit introduceert voor institutionele beleggers een vorm van opbrengsten die vergelijkbaar is met obligaties. Tegelijkertijd wordt Ethereum met de upgrade een stuk milieuvriendelijker. Volgens het rapport van Chainalysis moet Ethereum staking op jaarbasis een rendement van 10 tot 15 procent opleveren.

Dat is een stevig rendement, zeker als je het vergelijkt met staatsobligaties. Het grote verschil is uiteraard dat staatsobligaties een stuk minder volatiel zijn dan Ethereum. Aan de andere kant maakt die volatiliteit het ook weer mogelijk om extra te verdienen op Ethereum in de vorm van koerswinst. Het wordt interessant om te zien of institutionele beleggers dit daadwerkelijk op deze manier interpreteren.

Steeds meer whale-stakers

Volgens de cijfers van Chainalysis, neemt het aantal institutionele Ethereum stakers – mensen met 1 miljoen dollar of meer aan Ethereum – gestaag toe van 200 in januari 2021 tot 1.100 op dit moment. Chainalysis schrijft dat het belangrijk is om dit getal na de Merge in de gaten te houden. Groeit het na de Merge nog sneller dan nu? Dan is dat een bevestiging van hun hypothese dat institutionele partijen Ethereum als een soort obligatie zien.

Ook verwacht Chainalysis dat staking na de Merge aantrekkelijker wordt. Op dit moment moet je om te staken jouw Ethers namelijk voor lange tijd vastzetten. Ethereum die nu in het Proof-of-Stake platform zit kan pas 6 tot 12 maanden later, na de Shanghai upgrade, wordt opgenomen. Verschillende platforms maken het overigens wel mogelijk om een synthetische versie van jouw stake te verkopen. Dit kan alleen bij gecentraliseerde partijen.

Ethereum nieuws

Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen
Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC