Ethereum, ether
Ethereum

Ethereum koers mogelijk naar $4.500 volgens Nederlandse cryptokenner

Gisteren slaagde de koers van Ethereum (ETH) erin de grens van $3.000 te doorbreken, en vandaag lijkt er een nieuwe poging in de maak om dit niveau opnieuw te overtreffen.

De doorbraak van dit psychologische niveau vormt een belangrijke mijlpaal voor de altcoin, die voor het laatst in april 2022 dergelijke waarden zag. Analisten beschouwen deze doorbraak als een voorteken van een verdere prijsstijging voor ETH.

Zo verwacht de Nederlandse trader en technische analist, Michael van de Poppe, dat de ETH koers tot de $4.500 kan komen.

Een prijsstijging van 55% is mogelijk

Michael van de Poppe onderbouwt zijn prijsvoorspelling met het patroon van een oplopende driehoek (ascending triangle), een technisch patroon dat wordt gezien als een bullish indicator.

Deze analyse suggereert dat de koers van Ethereum in de komende maanden zou kunnen oplopen tot $3.800, en zelfs tot $4.500. Een stijging naar $4.500 zou neerkomen op een aanzienlijke toename van ongeveer 55% ten opzichte van de huidige koers, waarmee de munt op slechts $300 afstand van zijn all-time high zou komen.

Komst van DenCun upgrade

De recente positieve prijstrend van Ethereum kan mogelijk worden toegeschreven aan de anticipatie op de DenCun upgrade. Deze netwerkverbetering, die verwacht wordt tegen het einde van het eerste kwartaal van 2024, belooft het Ethereum-netwerk zowel efficiënter als schaalbaarder te maken.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Justin Sun tempert verwachtingen: geen Ethereum ETF deze maand
Santiment: De Ethereum koers zal spoedig weer gaan stijgen
Ethereum stort in: koers duikt onder de $3.000
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt