SEC
Ethereum, Regulatie

Ethereum koers schiet omhoog – SEC laat rechtszaak vallen

De Ethereum koers is vandaag met een mooie stijging begonnen, nadat Consensys bekendmaakte dat de Securities and Exchange Commission (SEC) zijn onderzoek naar Ethereum niet doorzet. Het idee leefde bij de SEC om Ethereum als effect voor de financiële wetgeving aan te merken.

Dat zou betekenen dat Ethereum in september 2014 tijdens de ICO illegaal op de markt gebracht is.

SEC sluit zaak tegen Ethereum

Nu de SEC zijn zaak tegen Ethereum liet vallen is het volgens Layah Heilpern duidelijk dat Ether officieeleen grondstof is en geen effect. In dit geval natuurlijk wel een digitale grondstof, maar we begrijpen het punt van Heilpern.

“De Divisie Handhaving van de SEC heeft ons medegedeeld dat ze het onderzoek naar Ethereum 2.0 sluiten”, aldus Consensys. Binnen 20 minuten schoot de Ethereum koers met 1,4% omhoog naar 3.541 dollar.

Daarmee werd de “cruciale” koers van 3.500 dollar weer gebroken. Voor Ethereum was het tot nu toe heel lastig om die koers te behouden tijdens deze bullrun.

De koerssprong na de bekendmaking van het nieuws door Consensys betekent dat investeerders nu meer in Ethereum geloven. Blijkbaar was er nog wel wat angst in de markt over een mogelijke rechtszaak tegen de SEC.

Grote overwinning voor Ethereum

“Grote overwinning voor Ethereum”, zo is het eenvoudige commentaar van Delphi Ventures oprichter Tom Shaughnessy. “Dit is een enorme bevrijding voor het Ethereum-ecosysteem, terwijl we richting een nieuwe wetgevingsregime bewegen voor crypto”, aldus CoinFund president Christopher Perkins.

Ethereum whales lijken met name vertrouwen te hebben sinds het nieuws. Eén whale kocht namelijk 5.603 Ethereum voor ongeveer 19,6 miljoen dollar na het nieuws.

Sinds 30 mei haalde de whale in kwestie al 16.604 Ethereum weg bij Binance tegen een gemiddelde koers van 3.600 dollar.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Aantal gestakete Ethereum dicht bij nieuw record in aanloop naar ETF-debuut
Ethereum ETF’s zijn bijna klaar om gelanceerd te worden
3 redenen waarom Ethereum achterblijft op Bitcoin in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen