Ethereum, eth
Ethereum

Ethereum koers schiet omhoog, wat verwachten de professionals?

Ethereum staat op het moment van schrijven ruim 12 procent in de plus na de renteverhoging van 0,75 procent door de Federal Reserve. Het optimisme rondom het grootste smart contract platform van de industrie is positief in aanloop naar de langverwachte Merge die momenteel voor 19 september op de planning staat.

Optiehandelaren nog niet optimistisch

Investeerders moeten naar de derivatenmarkt kijken om te leren hoe de whales zich momenteel positioneren. Als de markt een crash verwacht, dan zien we over het algemeen een delta skew (onderstaande grafiek) van boven de 10 procent. Optimisme laat zich in deze grafiek zien met een score van min 10 procent of lager.

We zijn op 16 juli, na de opleving van Ethereum naar 1.300 dollar, onder de 10 terechtgekomen. Het hoogste niveau in 33 dagen tijd. De verbetering van het sentiment bij handelaren was echter niet genoeg om het vertrouwen terug te brengen. Op het moment van schrijven zitten we wat de delta skew betreft in niemandsland, maar neigen we meer richting negatieve prijsactie.

Long-Short verhouding toont verbetering

De Long-Short verhouding leert ons in hoeverre professionals op dit moment een opleving of daling van de koers verwachten. Hoe hoger de verhouding, hoe meer handelaren een positieve koersontwikkeling verwachten. Momenteel zijn de handelaren op OKX het meest optimistisch, met een Long-Short verhouding van 1,37.

Alleen bij Huobi is de Long-Short verhouding momenteel in het voordeel van de shorts. Ook bij Binance zien we een positieve verhouding van ongeveer 1,05 terugkomen. De meeste professionele handelaren verwachten dus positieve koersactie van Ethereum. Al moeten we hieraan toevoegen dat de Long-Short verhouding meestal positief is.

Ethereum nieuws

Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen
Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?