Ethereum
Ethereum

Kans op Ethereum ETF fors gestegen – Ethereum koers stijgt met 11%

In een verrassende ontwikkeling steeg de koers van Ethereum vandaag met meer dan 9% binnen één uur. Rond 21:00 Nederlandse tijd begon de waarde van Ethereum aanzienlijk te stijgen, wat resulteerde in een totale dagwinst van 11.35%.

Op het moment van schrijven ligt de Ethereum koers rond de $3.416, terwijl deze een paar uur geleden nog rond de $3.050 lag. Deze stijging markeert de grootste eendaagse procentuele winst sinds 9 november 2023 en heeft de marktkapitalisatie van Ethereum verhoogd tot $378.09 miljard.

De stijgende trend is niet alleen vandaag zichtbaar; in de afgelopen zeven dagen is de waarde van Ethereum met 6.66% gestegen. Het handelsvolume in deze periode bedroeg $12.83 miljard, wat 18.24% van het totale handelsvolume van alle cryptocurrencies vertegenwoordigt.

Andere cryptomunten stijgen mee

Niet alleen de Ethereum koers boekt vanavond een mooie winst; ook andere cryptomunten zijn flink gestegen. Zo ligt de Bitcoin koers op het moment van schrijven op $69.800, wat 6 procent hoger is dan een dag geleden. Hiermee nadert de munt de belangrijke grens van $70.000.

Ook de Solana koers noteert een aanzienlijke stijging met een 24-uurs winst van meer dan 7 procent. Deze positieve ontwikkelingen laten zien dat de cryptocurrency-markt breed in de lift zit, wat optimisme en enthousiasme onder beleggers en handelaren aanwakkert.

Waarom stijgt de Ethereum koers?

De recente sterke stijging van de Ethereum koers is grotendeels te danken aan de aanzienlijk toegenomen kans op de goedkeuring van een Ethereum ETF. Volgens specialisten is de waarschijnlijkheid van deze goedkeuring gestegen van 25% naar maar liefst 75%.

Deze optimistische vooruitzichten hebben voor een golf van vertrouwen gezorgd onder beleggers, wat resulteerde in een snelle en aanzienlijke waardestijging van Ethereum.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Vraag naar Ethereum schiet de lucht in na hevige prijsdaling
Gary Gensler: Ethereum ETF’s zullen waarschijnlijk deze zomer lanceren
MetaMask lanceert stakingservice voor Ethereum
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken