Ethereum
Ethereum

Ethereum koers stijgt met 14 procent na succesvolle generale repetitie voor de Merge

Ethereum heeft zojuist de laatste testronde voor de Merge achter de rug. Het Goerli testnetwerk is succesvol op Proof-of-Stake overgeschakeld en nu is het de beurt aan het mainnet. Dat het optimisme rondom Ethereum momenteel groot is blijkt wel uit de koers, die staat nu voor de afgelopen 24 uur op een plus van 14 procent.

Ropsten, Sepolia en Goerli

Met Goerli heeft het derde Ethereum-testnetwerk de transitie van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake met succes doorstaan. Eerder deze zomer zijn ook Ropsten (juni) en Sepolia (juli) op het nieuwe Proof-of-Stake consensus mechanisme overgestapt. De transitie van het Goerli testnetwerk werd eind juli aangekondigd en vond plaats in twee fasen.

Eerst hadden we op 4 augustus de Bellatrix upgrade en de tweede stap, Paris, werd vandaag gelanceerd nadat de Terminal Total Difficulty op de Goerli blockchain de 10.790.000 bereikte. De tweede fase van de upgrade markeerde de transitie van de executielaag van Proof-of-Authority naar Proof-of-Stake. Waarbij het volgende blok van de blockchain werd voorgedragen door een validator van de Beacon Chain.

Wat is Goerli?

Goerli is de testomeving voor Web3 ontwikkelaars om applicaties te testen voordat ze deze lanceren op de Ethereum blockchain. Het kan kostbaar zijn om applicaties op Ethereum te publiceren en als er fouten in staan is dat zonde voor het project. Daarbij kunnen er kwetsbaarheden in de applicatie zitten die hackers kunnen exploiteren.

Verder is interessant aan Goerli dat het, in tegenstelling tot Ropsten en Sepolia, niet op Proof-of-Work draaide, maar op Proof-of-Authority. Voor Goerli ging het vandaag dus niet om de transitie van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake, zoals dat voor het Ethereum mainnet straks wel het geval is. Volgens de Ethereum Foundation is de Goerli Merge de laatste kans voor gebruikers om er zeker van te zijn dat hun Proof-of-Stake setup in orde is voor de Merge.

De Merge is de grootste upgrade voor Ethereum sinds het begin van de blockchain in 2015 en brengt een einde aan het energie-intensieve miningproces van Proof-of-Work. Als alles soepel verloopt met de Merge, dan is de kans aanwezig dat Ethereum ons eigenhandig uit de cryptowinter trekt. Er is echter ook een mogelijkheid dat het een “buy the rumor, sell the news” evenement blijkt. 

Ethereum nieuws

Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen
Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?