Ethereum, eth
Ethereum

Ethereum koers stijgt met 43 procent in aanloop naar The Merge

Bitcoin doet het deze week goed, maar Ethereum steelt de show. Het smart contract platform van Vitalik Buterin heeft eindelijk een datum voor de langverwachte transitie naar Proof-of-Stake en dat doet de koers goed. Ethereum is van 13 juli tot 19 juli gestegen van 1.005 dollar naar de huidige 1.549 dollar.

Hoogste koers sinds 12 juni

Met de koersexplosie heeft Ethereum de hoogste koers sinds 12 juni bereikt. Daarmee is er eindelijk weer wat optimisme te bespeuren in de markt. Met de stijging van Bitcoin en de enorme stijging van Ethereum is de market cap van de totale cryptomarkt weer boven de 1 biljoen dollar uitgekomen.

Met de Ethereum koers gaat het al sinds het voltooien van de testnet Merge op Sepolia de goede kant op. De volgende koersboost kwam nadat op 15 juli bekend werd dat de mainnet Merge voor 19 september op de planning staat. Hoewel het op dit moment nog om een voorlopige datum gaat, is het vooruitzicht van een aanstaande Merge zeker een boost voor de Ethereum koers.

Polygon blijft verbazen

Op het front van de altcoins doet vooral Polygon (MATIC) het op dit moment goed. Die prestaties heeft Polygon te danken aan een aantal mooie aankondigingen van afgelopen week. Waaronder de selectie in het Disney 2022 Accelerator Program. Over de afgelopen 24 uur heeft Polygon een goede 32 procent gepakt en handelt het rond de weerstand van 0,94 dollar.

Andere opvallende stijgers in de markt zijn STEPN, met een koerswinst van 19,6 procent in de afgelopen 24 uur, Theta Fuel met een stijging van 18,9 procent en Convex Finance met 17,6 procent. Altcoins lijken tot op heden de dans te leiden, al blijft de dominantie van Bitcoin op 41,4 procent staan. Ethereum heeft op het moment van schrijven 18,3 procent van de markt in handen.

Ethereum nieuws

Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Hongkong lanceert eerste Bitcoin en Ethereum ETF’s in Azië
Hong Kong komt mogelijk maandag al met Ethereum ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins