Ethereum (ETH) Logo
Ethereum

‘Ethereum koers van 1.400 dollar was een koopje’

Als je het aan Marcel Pechman van Cointelegraph vraagt, dan was de Ethereum koers van 1.400 dollar van 10 maart 2023 een koopje. Dat is een mening die lastig te ontkennen valt als je kijkt naar de huidige koers van 1.761 dollar, die betekent dat Ether sindsdien met ongeveer 25,7 procent is gestegen. Volgens Pechman is het zelfs een kwestie van tijd voordat de koers van Ethereum opnieuw de grens van 2.000 dollar doorbreekt.

Ethereum koers van 2.000 dollar?

Pechman schrijft dat de totale waarde die momenteel in het Ethereum-netwerk opgesloten zit ongeveer 30 miljard dollar betreft. Hiermee verwijst hij naar de Ethers die in het Proof-of-Stake contract van de blockchain zitten. Vanaf 24 november 2022 gemeten gaat het wat dat betreft om een stijging van 30 procent. Om die reden zou je volgens Pechman een koersstijging van 30 procent mogen verwachten in die periode.

Dat was echter niet het geval, omdat Ether op 10 maart 2023 op 1.400 dollar handelde. Die koers betekende ‘slechts’ een stijging van 8 procent ten opzichte van 24 november. Wat dat betreft zit er volgens Pechman een hoop ruis tussen de waarde aan Ethers in smart contracts en de koers van Ethereum.

“Het verschil van 22 procent tussen de totale waarde in het netwerk en de toename van de koers van 8 procent, impliceert dat de koers eerder rond de 1.700 dollar had moeten liggen. Dat niveau werd drie dagen later op 13 maart bereikt. Dit simpele model laat een aantal variabelen buiten beschouwing, maar het geeft wel een indicatie op basis van historische data”, aldus Pechman.

Ethereum is deflatoir

Vervolgens schrijft Pechman een stukje over de mechanismen die ervoor zorgen dat Ethereum zich op dit moment een deflatoire asset mag noemen. Sinds de introductie van EIP-1559 en Proof-of-Stake groeit de supply van Ethereum niet meer, waardoor er geen sprake meer is van inflatie, maar daalt de supply, waardoor er sprake is van deflatie.

“Op 10 november 2021 bereikte de Ethereum koers een all-time high van 4.869 dollar. Sindsdien is er echter veel veranderd, waaronder de introductie van het burning-mechanisme van EIP-1559. Zonder EIP-1559 zou er op dit moment voor 5,4 miljard dollar aan extra Ethereum in de markt zijn”, aldus Pechman.

Bitcoin handelt momenteel ongeveer 59 procent van de all-time high van 69.000 dollar. Dat betekent niet dat Ethereum dichterbij zou moeten staan, maar het laat volgens Pechman zien hoe goedkoop Ether momenteel is ten opzichte van Bitcoin. Met name het feit dat Ethereum momenteel deflatoir is spreekt volgens de analist voor de toekomst van de asset.

Ethereum nieuws

Grote financiële speler toont interesse in Bitwise Ethereum ETF
Ethereum koers schiet omhoog – SEC laat rechtszaak vallen
Ethereum ecosysteem bereikt heel bijzonder record
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen