Ethereum Nieuws

Ethereum krijgt nog een upgrade: Wat je moet weten over Arrow Glacier

Nog maar een paar maanden geleden vroegen Ethereum (ETH) ontwikkelaars gebruikers om hun nodes bij te werken. Dit zijn de apparaten die de netwerksoftware uitvoeren en grootboek van transacties opslaan.


De moeilijkheidsbom

De ontwikkelaars zijn weer aan het werk. Deze keer zijn ze bezig met het uitstellen van de “moeilijkheidsbom”. Dit is een een periodieke taak die achterhaald zal worden nadat Ethereum 2.0 volledig online is en het netwerk overgaat naar een proof-of-stake consensusmodel. Dit tijdperk maakt een einde aan crypto mining.

In tegenstelling tot de London Hard Fork, die de Ethereum vergoedingsstructuur veranderde en deflatoire druk op het netwerk introduceerde, is de Arrow Glacier-upgrade lang niet zo drastisch. Deze upgrade staat voor later in deze week gepland.

Het enige doel van Arrow Glacier is om te voorkomen dat een bom ontploft. Daarnaast geeft het ontwikkelaars meer tijd om het netwerk naar Ethereum 2.0 te verplaatsen. Zonder dit zou het huidige netwerk minder bruikbaar kunnen worden.

Die bom tikt sinds 2015. Destijds begonnen ontwikkelaars met het creëren van het Ethereum netwerk. De makers van het netwerk hoopten voorbij te gaan aan het consensusmechanisme van Bitcoin, proof of work, dat mensen stimuleert om rekenkracht bij te dragen om het netwerk te runnen en te beveiligen door hen nieuw geslagen munten te geven.


Proof-of-Work en rekenkracht

Proof-of-Work (PoW) zorgt voor een race naar steeds meer rekenkracht. Dit is op zijn beurt echter niet zo goed voor het milieu. Daarom is het netwerk overgegaan op Proof-of-Stake (PoS). Hierin kunnen coin houders hun ETH opsluiten in het netwerk om de blockchain te beveiligen. In ruil daarvoor ontvangen ze nieuw geslagen ETH.

Omdat ze al vroeg wisten dat ze Ethereum weg wilden houden van proof-of-work, hebben ontwikkelaars een prikkel in de blockchain gecodeerd om dit te voorkomen. Die code, bekend als de moeilijkheidsbom, zou het voor mensen moeilijker maken om ETH te minen.

De Londense hard fork stelde in augustus de ontploffing uit tot december. Er is hoop dat upgrades zoals deze binnenkort overbodig zullen zijn. Tim Beiko, die de kernontwikkelaars van het netwerk coördineert, schreef vorige week:

“Hopelijk is dit de laatste keer dat de moeilijkheidsbom wordt uitgesteld vóór de overgang van Ethereum naar Proof-of-Stake!”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten