Ethereum Nieuws

Ethereum laat hielen zien aan Bitcoin

We zitten momenteel weer even in een periode waarin Ethereum het beter doet dan Bitcoin als je kijkt naar de koers. Gisteren handelden ze bijna synchroon, maar later op de dag nam Ethereum de overhand ten opzichte van Bitcoin en handelt nu relatief gezien nog steeds iets hoger. Wat is er aan de hand?

Bitcoin (oranje) versus Ethereum (groen). Bron: tradingview.com

Wat betekent dit?

Er zijn volgens Quinn Thompson, het hoofd van de afdeling kapitaalmarkten bij Maple Finance, een hoop structurele positieve krachten voor Ethereum op dit moment. “Er zitten een significant narratief en betekenisvolle positieve kracht achter Ethereum de komende 12 tot 18 maanden met de Shanghai-upgrade en veel staking die liquide wordt”, aldus Thompson tegenover CoinDesk TV.

Hoe Thompson de komst van Shanghai precies als een voordeel ziet voor de Ethereum koers is lastig te zeggen. Shanghai betekent namelijk dat stakers hun Ethereum voor het eerst kunnen unstaken. Op dit moment zit er voor ruim 20 miljard aan Ethereum vast in de staking-contracten, die men straks dus mogelijk kan verkopen.

Aan de andere kant kan de komst van Shanghai ook juist investeerders aantrekken, omdat Ethereum daarmee de laatste twijfels over Proof-of-Stake wegneemt. Vooralsnog lijkt het negatieve effect op de koers echter zwaarder mee te wegen. Zeker op momenten als deze, waar mensen mogelijk kapitaal nodig hebben op het moment dat de markten dalen, is er een kans dat veel investeerders zullen verkopen.

Vooral de grote jongens

Als je aan Thompson vraagt waar zij haar geld de komende periode op inzet, dan is het antwoord vooral Ethereum en Bitcoin. De grote jongens merken vaak minder van de lastige perioden. In gesprek met CoinDesk geeft ze aan dat de meer “speculatieve” projecten waarschijnlijk in grotere problemen komende de komende tijd.

Dat is inderdaad wat we in het verleden vaker hebben gezien in bearmarkten. Al is het nog maar de vraag of de bearmarkt doorzet. In principe is 2023 redelijk goed begonnen, maar op dit moment komt langzaam de klad er weer in.

Dat heeft mede te maken met de Amerikaanse centrale bank, die als we zijn voorzitter Jerome Powell mogen geloven, mogelijk met hogere renteverhogingen komen vanaf 22 maart (volgende rentevergadering). Dat kan de markt enkele behoorlijke tikken omlaag geven, waar wij als investeerders natuurlijk niet op zitten te wachten.

Ethereum nieuws

Belangrijk: Shanghai-upgrade Ethereum niet zonder problemen op testnetwerk
Netwerk-to-Value verhouding Ethereum naar laagste punt in 3 maanden
CFTC: ‘Ethereum is een digitale grondstof’
Meer nieuws

Meest gelezen

Mogelijk bankrun op ongeveer 190 Amerikaanse banken
Onbekende Ethereum-rivaal schiet met 97 procent omhoog
4 tekenen dat 26.000 dollar het plafond was voor Bitcoin

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten