Ethereum Nieuws

Ethereum Merge laat blokcreatie pieken

De Merge van Ethereum (ETH), die voornamelijk tot doel had de blockchain om te zetten in een Proof-of-Stake (PoS) consensusmechanisme, blijkt ook een positief effect te hebben op de creatie van nieuwe Ethereum-blokken.

Aantal gemaakte ETH-blokken stijgt met 18%

The Merge wordt als één van de belangrijkste upgrades van het Ethereum-netwerk tot op heden beschouwd. Als gevolg van de hype plaagden talloze misvattingen over goedkopere gastarieven en snellere transacties het crypto-ecosysteem.

Enkele van de duidelijke verbeteringen die de blockchain na de merge heeft ervaren, zijn onder andere een aanzienlijke toename van het dagelijkse creatie van blokken en een hierbij horende afname van de gemiddelde bloktijd.

Nadat de merge volledig voltooid was, schoot het aantal van dagelijks gemaakte blokken met zo’n 18%, van circa 6.000 blokken naar circa 7.100 blokken per dag. Als aanvulling hierop daalde de gemiddelde bloktijd, de tijd die de miners of validators binnen een netwerk nodig hebben om transacties te verifiëren, voor het Ethereum-netwerk met ruim 13%.

Daling van GPU-prijzen

Hiernaast heeft de succesvolle merge ervoor gezorgd dat de GPU-prijzen in China aanzienlijk in waarde zijn gedaald. De impact van crypto op deze GPU-markt was dan ook enorm. Het zorgde voor veel logistieke problemen en hoge prijzen. Nu de blockchain door de ETH-merge afstand neemt van het energie-intensieve Proof-of-Work (PoW) consensusmechanisme, dalen de prijzen echter weer. Dit zou er op zijn beurt ook gedeeltelijk voor kunnen zorgen dat GPU’s beter in de schappen verkrijgbaar zijn.

De prijs van de Nvidia GeForce RTX 3080 (een populaire grafische kaart) daalde binnen 3 maanden van 8.000 yuan, circa 11.50 euro naar 5.000 yuan, of circa 720 euro volgens een Chinese handelaar. De handelaar verklaarde verder dat niemand (in China) nieuwe computers koopt, laat staan nieuwe GPU’s. Dit kan voor een nog verdere daling zorgen. Het is nog niet bekend hoe groot het effect precies op de GPU-markt gaat zijn.

Ethereum nieuws

Ethereum Shanghai-upgrade gepland voor 2023
Bitcoin en Ethereum koers stijgen, maar de inflatie baart zorgen
Vitalik Buterin waardeert hulp van Coinbase bij Ethereum EIP-4844
Meer nieuws

Meest gelezen

Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres
Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten