Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Ethereum miners boeken record van $166 miljoen aan vergoedingen

Door de opkomst van de DeFi-markt boekten Ethereum (ETH) miners hun grootste inkomsten ooit; dit sinds de start van het netwerk.


Hoge winsten voor miners

Miners op het Ethereum netwerk boekten hun hoogste inkomsten ooit in september 2020. Zo blijkt uit gegevens van on-chain analytics service Glassnode. De groei van de markt voor gedecentraliseerde financiering (DeFi) in de crypto wereld was een belangrijke factor achter deze stijging.

Miners zijn entiteiten of individuen die computer platforms gebruiken om blocks op proof-of-work crypto valuta’s zoals Bitcoin en Ethereum te onderhouden en te minen. Dit doet het voor de beloningen in de vorm van de tokens die ze minen.

Een vergroot netwerk en individuele smart contract activiteiten leiden tot hogere beloningen voor miners. Dit komt doordat deelnemers meer bieden om hun transacties sneller uit te kunnen voeren.

“Ethereum-mijnwerkers verdienden in september in totaal $166 miljoen aan transactiekosten – een nieuwe all-time high”

Daarentegen verdienden Bitcoin miners de afgelopen maand ‘slechts’ $26 miljoen aan vergoedingen, wat dus inhoudt dat Ethereum miners ruim 6x zoveel hebben verdiend in dezelfde periode.

Sommige miners zeiden dat een groot deel van de groei kwam doordat de toegenomen handelsactiviteit in low-cap DeFi-projecten en niet-vervangbare tokens enorme winkelkapitaal aantrokken. Deze tokens hadden vaak grappig klinkende namen als “Meme” en “Shroom”. Thomas Heller, chief operating officer van mining bedrijf Hashr8 vertelde het volgende:

“Vanwege de DeFi-boom waren de transactiekosten en de inkomsten van miners erg hoog”


Vanwaar de grote inkomsten?

DeFi0-tokens worden normaliter verhandeld op gedecentraliseerde exchanges (DEX’s), zoals Uniswap. Uniswap beschikt momenteel over meer dan $2 miljard aan liquiditeit, blijkt uit gegevens van de trackingsite DeFi Pulse.

In vergelijking met gecentraliseerde exchanges (CEX’s) zoals Binance, worden alle DEX transacties on-chain uitgevoerd op de Ethereum blockchain. In tegenstelling tot de interne handelsmatchingsengines van CEX’s. Dit betekent dat miners elke DEX-transactie goedkeuren en uitvoeren, en dus geld verdienen met elke transactie.

In maart en april van dit jaar lieten Glassnode gegevens zien dat Ethereum-miners gemiddeld $4 miljoen aan vergoedingen verdienden. De inkomsten begonnen in juni en juli te stijgen, toen de DeFi industrie op stoom begon te komen door de lancering van het kredietprotocol Compound. Miners hebben in juni en juli respectievelijk $22 miljoen en $32 miljoen gewonnen.

De inkomsten zullen waarschijnlijk stijgen naarmate er meer handel, transacties en smart contract interacties plaatsvinden op het Ethereum netwerk. En hoewel sommige observatoren uit de sector zeggen dat DeFi een bubbel zou kunnen zijn, hopen miners dat het niet snel zal barsten.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten