Ethereum

Ethereum Miners verdienen bijna $1 miljoen in 1 uur tijd

Ethereum miners verdienen steeds meer en boeken constant nieuwe inkomstenrecords. Dit terwijl de DeFi-exchange Uniswap zijn UNI-governance-token lanceert.


Nieuwe records voor Ethereum miners

De gecombineerde omzet van Ethereum miners heeft volgens crypto-analyseplatform Glassnode een nieuw record gevestigd, namelijk $938.000 in één uur.

“Na de aankondiging van UniswapProtocol van de UNI-token vandaag, zag Ethereum een ​​enorme stijging van de miners-vergoedingen. Er is in één uur tijd bijna $1 miljoen aan vergoedingen uitgegeven.” tweette het bedrijf. Ook zeiden ze: “Dit is een nieuw record.”


Het loopt allemaal uit de hand

Dit nieuwe record viel samen met de lancering van Uniswap zijn nieuwe governance-token UNI. Kort hierna voegde de grote Amerikaanse crypto-exchange Coinbase Pro de munt toe op haar platform.

Terwijl de huidige DeFi en yield farming hype voort blijft duren maken zowel experts als gebruikers zich zorgen over de bruikbaarheid van Ethereum.

“Ik weet dat DeFi markten in de lift zitten en zo, maar de bruikbaarheid van Ethereum is vandaag afschuwelijk”, tweette Su Zhu, CEO bij Three Arrows Capital.

Dit komt omdat miners financieel worden gestimuleerd om alleen de transacties met de hoogste kosten te bevestigen. Tegelijkertijd worden transacties met lagere tarieven met lage prioriteit behandeld, waardoor een enorme achterstand aan onbevestigde operaties wordt opgebouwd.

Bovendien is er een limiet aan hoeveel Gas – de eenheid die wordt gebruikt om transactiekosten te meten – in één blok kan worden opgenomen, waardoor de blockchain verder verstopt raakt.

Zoals Decrypt in december meldde, suggereerde een rapport ook dat DeFi – de “killer-app” van Ethereum het netwerk daadwerkelijk zou kunnen vernietigen. En nu proberen sommige gedecentraliseerde platforms elkaar letterlijk te kannibaliseren door zogenaamde “Vampire Mining”-plannen te lanceren. Het loopt allemaal nogal uit de hand.