Bitcoin, ethereum, BTC, ETH
Ethereum

‘Ethereum naar $3.500 tot $4.000 en Bitcoin naar $51.000’

De populaire Nederlandse analist Michaël van de Poppe is zo bullish over Ethereum, dat hij vanaf de huidige koersen een stijging van 70 procent verwacht voor de digitale munt. Dat zou de Ethereum koers naar 3.500 tot 4.000 dollar en dat zou volgens Van de Poppe de komende 3 tot 6 maanden moeten gebeuren.

Waarom is Van de Poppe bullish over Ethereum?

De Nederlandse analist is bullish over Ethereum vanwege de Dencun-upgrade. Het idee van dat nieuwe stukje software is om de transactiekosten voor Layer-2 projecten van Ethereum te verlagen en schaalbaarheidsproblemen aan te pakken.

Andere mogelijke katalysatoren voor stijgingen van de Ethereum koers zijn volgens de analist de potentiële komst van Spot Ethereum ETFs en het overstromen van winsten van Bitcoin naar Ethereum na de halving.

“Ethereum is nog steeds klaar voor een koers van 3.500 tot 4.000 dollar de komende drie tot zes maanden”, zo vertelt de analist over de munt van Vitalik Buterin.

Verder lijkt Ethereum bezig om het cruciale koersniveau van 2.336 dollar in een steunpunt om te zetten. Op het moment van schrijven handelt de munt op 2.320 dollar en staat er een voorzichtige stijging van 0,63 procent op de borden.

Niet alleen bullish over Ethereum

Overigens is de analist niet alleen maar bullish over Ethereum en ziet hij ook voor Bitcoin kansen om aan een rally te beginnen. Dat wordt, als we Van de Poppe mogen geloven, wel een rally met een donker randje.

In eerste instantie verwacht hij namelijk een Bitcoin koers van 51.000 dollar, voordat de munt aan een correctie begint en richting de 40.000 dollar afdaalt.

“Bitcoin consolideert en handelt op een saaie manier. Waarschijnlijk gaat de munt op zoek naar een hoger dieptepunt, waarna we een korte pre-halving push krijgen naar het niveau van 48.000 tot 51.000 dollar”, zo vertelt de analist.

Bitcoin is op dit moment praktisch neutraal en handelt met de koers van 43.150 op precies hetzelfde niveau als 24 uur geleden. Wat denken jullie? Gaan we inderdaad de push naar 51.000 dollar krijgen van de grootste munt van de markt?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Crypto update: Ethereum passeert $3.300, Bitcoin op weg naar $64.000
Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden