Ethereum (ETH)
Ethereum

Ethereum naar hoogste koers in 7 maanden voor Shapella-upgrade

Ethereum is erin geslaagd om de weerstand op 1.900 dollar voor het eerst in zeven maanden te doorbreken. Op het moment van schrijven handelt de koers op 1.913 dollar per Ether. Die stijgingen komen ongeveer een week voordat de Shapella-upgrade het mogelijk maakt om Staked Ethereum los te maken.

Lang geleden

Data van CoinMarketCap leert ons dat Ethereum op 16 augustus 2022 voor het laatst boven de 1.900 dollar handelde. Destijds was de Amerikaanse Federal Reserve nog volop de rente aan het verhogen om de torenhoge inflatie onder controle te krijgen.

Die renteverhogingen zorgden voor een gigantische druk op de koersen. Inmiddels is de cyclus van renteverhogingen waarschijnlijk voorbij. In mei staat de volgende rentevergadering van de Federal Reserve op het programma.

De verwachting is nu dat ze tijdens die vergadering op de pauzeknop drukken en willen afwachten wat precies het effect is van de renteverhogingen van het afgelopen jaar.

Wat dat betreft heeft Ethereum weer wat ruimte om op adem te komen en dat zien we meteen terug in de koers. Die gaat nu langzaam weer richting de 2.000 dollar en dat is een positieve ontwikkeling voor de gehele industrie.

Shapella-upgrade

Over precies zeven dagen gaat Ethereum ook nog eens over op Shapella (Shanghai en Capella), twee upgrades voor het protocol. De belangrijkste implementatie voor een grote groep mensen is ongetwijfeld EIP-4895, die het voor validators mogelijk maakt om Staked Ethereum los te maken uit de beacon chain.

Daarmee komt er ongeveer 16 miljoen Staked Ethereum vrij, die momenteel een gigantische hoeveelheid kapitaal vertegenwoordigen. Als je de huidige koers maal 16 miljoen doet, kom je uit op ongeveer 30,4 miljard dollar aan Ethereum.

Wat dat betreft kan de update nog weleens problematisch worden voor Ethereum als blijkt dat mensen de mogelijkheid aangrijpen om hun tokens massaal te verkopen. Dat is in ieder geval weer mogelijk straks en dat kan weleens pijnlijk worden voor de koers.

Ethereum nieuws

Ethereum ecosysteem bereikt heel bijzonder record
Bloomberg analist: Ethereum ETF’s worden op deze dag gelanceerd
Vraag naar Ethereum schiet de lucht in na hevige prijsdaling
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken