Ethereum Name Service (ENS)
Hack

Ethereum Name Service heeft naar verluidt controle over domeinnaam ‘Eth.link’ terug

Het moederbedrijf van de Ethereum Name Service (ENS), True Names Ltd., heeft laten weten dat ze de volledige controle over de domeinnaam ‘eth.link’ heeft teruggekregen. Dit gebeurde na een bevel van een rechtbank in Arizona.

Rechszaak tegen GoDaddy

Eerder verloor het bedrijf de domeinnaam doordat GoDaddy, een in Amerika beursgenoteerd webhosting bedrijf dat ook domeinnamen verkoopt. Zij verkochten de domeinnaam aan een derde partij, waarna een rechtszaak aangespannen werd door het moederbedrijf achter ENS. Deze rechtszaak is succesvol verlopen. ENS meldde het volgende in een Tweet:

“Wij zijn verheugd te kunnen melden dat eth.link nu weer online is! Ons verbod was succesvol en de naam is aan ons teruggegeven.”

In de rechtszaak werd GoDaddy beschuldigd van het schenden van een domeinnaamregistratiecontract. Volgens de aanklacht beschouwde GoDaddy het door de eiser geregistreerde eth.link-domein ten onrechte als verlopen en verkocht het het vervolgens aan een derde partij. Zo werd eth.link eerst verkocht aan Dynadot, die het vervolgens doorverkocht aan de DeFi-aggregator genaamd ‘Manifold Finance’. In de aanklacht werden beide bedrijven benoemd.

Zaak krijgt misschien nog een staartje

Sam Bacha is de oprichter van Manifold Finance. Zij zijn nu de dupe van de fout die door GoDaddy gemaakt is. Zij hebben dan ook laten weten dat de zaak nog niet is opgelost. Sam Bacha zei het volgende:

De DNS-services zijn hersteld om ervoor te zorgen dat de domeinwaarde behouden blijft. DNS wordt nog steeds in escrow gehouden volgens het bevel en is niet overgedragen aan True Names. Zodra de rechtbank ‘s ochtends opengaat, zal er meer informatie beschikbaar zijn.

Het domein is echter overgedragen. Dus tenzij gekozen wordt om de zaak verder te vervolgen, zou de terugkeer permanent zijn. Het is onbekend of Manifold Finance in dit geval enig recht heeft op de domeinnaam eth.link. Wellicht zouden ze echter op een andere manier een soort vergoeding kunnen krijgen. Het is niet bekend wat de volgende stap van het bedrijf binnen deze rechtszaak zal zijn.

Hack nieuws

Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus zet LinkedIn in om crypto te stelen
Google advertenties gebruikt om kwaadaardige crypto-websites te promoten
Omvangrijke cyberaanval door Akira treft wereldwijd meer dan 250 organisaties
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen