Ethereum Netwerk groei in 2020 is zeer optimistisch

Het Ethereum netwerk blijft snel groeien. Dit geeft aan dat de vooruitzichten voor de lange termijn zeer positief blijven.


Groei van het aantal adressen is belangrijke fundamentele factor

Een grafiek van Santiment laat het aantal Ethereum adressen zien. Sinds januari 2020 zien we een stijging van 40.000 naar meer dan 70.000 adressen. Deze stijging vond plaats binnen 4 maanden tijd. Dit suggereert dat steeds meer mensen het Ethereum blockchain netwerk gebruiken.

Voor elk blockchain netwerk is unieke adresgroei een cruciale fundamentele factor voor de groei op middellange tot lange termijn.

High-profile investeerders zoals Brian Kelly, CEO van BKCM, hebben de statistiek consequent gebruikt om de prijstrend van grote crypt valuta’s, waaronder Ethereum en Bitcoin, te voorspellen. Onderzoekers van Santiment zeiden:

“Dit is een belangrijke indicator die aantoont dat het potentieel van Ethereum op de lange termijn veelbelovend blijft. De netwerkgroei toont het aantal nieuwe adressen dat elke dag op het netwerk worden gecreëerd. De grafiek illustreert in wezen de acceptatie door de gebruiker in de tijd. Daarnaast kan worden vastgesteld of het project winst of verlies boekt. ”

Sinds eind 2019 heeft de explosieve stijging van de populariteit van gedecentraliseerde financieringsplatforms (DeFi) de vraag naar Ethereum tokens aangewakkerd.

De DeFi markt herstelt op het moment van de crash van de crypto valutamarkt die plaatsvond op 12 maart. Hierin daalde de Bitcoin prijs tot $3.600. Het Ethereum blockchain-netwerk zal naar verwachting een gestaag herstel tegemoet gaan in de tweede helft van 2020.


Prijsstabiliteit zal er voor zorgen dat de Ethereum adressen toenemen

Volgens gegevens van defipulse.com daalde de totale waarde op de DeFi-platforms sinds half maart met bijna de helft. Het daalde van $1,2 miljard naar $600 miljoen.

Omdat veel DeFi-leningen werden geliquideerd, werd de meerderheid van de gebruikers gedwongen hun leningen stop te zetten, waardoor de DeFi-markt kromp.

Wanneer de DeFi-markt zich begint te herstellen, wat waarschijnlijk zal gebeuren nadat de prijs van Ethereum weer terugkeert, zal dit naar verwachting een toename van gebruikers activiteit veroorzaken. Als het aantal gebruikers de komende maanden op DeFi-platforms stijgt, zal het Ethereum netwerk verder groeien. Hierdoor gaat het aantal unieke adressen in het protocol toenemen.

Of de prijs van Ethereum en de rest van de crypto valutamarkt voldoende fundamentele factoren hebben om een langdurige opleving te veroorzaken, valt nog te bezien. Sommigen zeggen dat het herstel van Bitcoin van $3.600 tot boven de $7000 de hele cryptomarkt kwetsbaar maakt voor een nieuwe correctie. Ze verwachten hier een nieuwe daling naar de prijs van tussen de $4.000 en $5.000.

Een nieuwe neergang voor grote crypto valuta’s vormt een risico voor de netwerkgroei van Ethereum op de korte termijn. Dit komt omdat het het vertrouwen van dagelijkse gebruikers in de stabiliteit van gedecentraliseerde applicaties zou kunnen verminderen.

Wat we vandaag zien is echter zeer positief te noemen. De Ethereum prijs is vandaag gestegen met meer dan 10% en dan is een teken van sterkte.

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken