Amerika, Capitool
Ethereum

Ethereum omlaag na waarschuwing Amerikaanse autoriteiten

Ethereum maakt vandaag een behoorlijke schuiver als gevolg van een waarschuwing van de U.S. Treasury over de groei van decentralized finance (DeFi). Volgens het Amerikaanse Ministerie van Financiën is DeFi zelfs een bedreiging voor de nationale veiligheid. Ethereum is primair een blockchain die het mogelijk maakt om DeFi-applicaties te ontwikkelen en onderhouden, wat het logisch maakt dat juist Ether onderuitging na dit nieuws.

Positief over de gehele week

Als we naar de gehele week kijken is er echter weinig tot niets aan de hand voor Ethereum. Over de afgelopen zeven dagen staat er alsnog een plus van ruim 3 procent op de borden voor het smart contract platform van Vitalik Buterin.

Die plus is mogelijk het gevolg van het enthousiasme over de opkomende Shapella-hardfork, die voor 12 april op de planning staat. Vanaf dat moment is het mogelijk voor Ethereum-aanhangers om hun Ethers uit het Proof-of-Stake contract te halen.

Op dit moment kun je wel Ethereum staken maar nog niet unstaken. Om die reden zitten er op het moment van schrijven 18 miljoen Ethers vast in het Proof-of-Stake contract van de Beacon Chain. Binnenkort komt in ieder geval een deel van die tokens los.

Amerikaanse arbeidsmarkt kakt in

De markt lijkt op dit moment vooral last te hebben van de Amerikaanse arbeidsmarkt die de eerste tekenen van vertraging laat zien. Gisteren kregen we door dat er 228.000 nieuwe werklozen bij zijn gekomen in Amerika de afgelopen week, terwijl werd ingezet op 200.000 nieuwe werklozen.

Ook de score van 30 maart is bijgewerkt. Waar die eerder op 198.000 werklozen stond, is die score nu aangepast naar 246.000 nieuwe werklozen. Wat dat betreft begint het met de arbeidsmarkt ook langzaam de verkeerde kant op te vallen.

Dit maakt de zorgen om een Amerikaanse recessie extra groot. Zeker als je daar de renteverhogingen van de Federal Reserve bij bedenkt, die de rente in een tijdsbestek van 12 maanden verhoogden van 0 naar ongeveer 5 procent. Allemaal om de inflatie onder controle te krijgen.

Ethereum nieuws

Ethereum ecosysteem bereikt heel bijzonder record
Bloomberg analist: Ethereum ETF’s worden op deze dag gelanceerd
Vraag naar Ethereum schiet de lucht in na hevige prijsdaling
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken