Ethereum logo hand
Ethereum

Ethereum-ontwikkelaar geeft belangrijke waarschuwing voor de Merge

Marius Van Der Wijden, een Ethereum-ontwikkelaar die aan Go Ethereum werkt, zei in een tweet op 30 augustus dat het onveilig is om meerdere upgrades (Consensus Layer) op een enkel uitvoeringsknooppunt (EL-knooppunt) te laten draaien.

Een belangrijke waarschuwing

Gebruikers kunnen meerdere validators uitvoeren op een enkele combinatie van consensus layer en uitvoeringsknooppunt. Echter, het uitvoeren van meerdere consensus layer knooppunten (nodes) op één uitvoeringslaag leidt tot fouten. De combinatie kan een tijdje werken, maar zal uiteindelijk crashen.

Dit komt omdat verschillende consensus layer knooppunten allemaal veel verschillende details delen met uitvoeringslaagknooppunten, wat resulteert in uitvoeringsconflicten. Daarom is het van cruciaal belang om een ​​1:1-relatie te hebben tussen de knooppunten van de uitvoeringslaag en de consensuslaag.

Meerdere updates moeten nog volgen

“De consesus layer bepaalt het hoofd van de uitvoeringslaag. Als je twee knooppunten hebt die hun (verschillende) informatie doorgeven, zal het elkaar tegen gaan werken.” Zo vertelt de ontwikkelaar.

De ‘clients’ van Ethereum hebben updates uitgebracht voor de consensuslaag en de uitvoeringslaag. De ‘clients’ van de consensuslaag zijn Lighthouse, Lodestar, Nimbus, Prysm en Teku. Terwijl de uitvoeringslaag klanten bestaan uit Besu, Erigon, Go Ethereum en Nethermind.

De knooppunten moeten al deze ‘clients’ bijwerken voor een succesvolle implementatie van de samenvoeging. Vóór de samenvoeging vindt de Bellatrix-update plaats op de Beacon Chain op 6 september en de Parijs-upgrade op de uitvoeringslaag op 15 september.

Dat dergelijke waarschuwingen worden gedaan is niet zo gek. De update van het Ethereum netwerk naar een proof-of-stake consensus is namelijk enorm groot en belangrijk. Het is dus zeer belangrijk dat alle mogelijke problemen van top tot teen worden bestudeerd en bekeken.

Ethereum nieuws

Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Hongkong lanceert eerste Bitcoin en Ethereum ETF’s in Azië
Hong Kong komt mogelijk maandag al met Ethereum ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?