Ethereum Nieuws

Ethereum op hoogste koers in 11 maanden nadat Shapella-opnames 1 miljoen ETH passeren

Sinds de Shapella-upgrade voor Ethereum van woensdag 12 april, is de koers van Ether met bijna 10 procent toegenomen naar het hoogste niveau in 11 maanden tijd. De Shapella-upgrade betekent dat het eindelijk mogelijk is om Ethers uit het Proof-of-Stake contract van de Beacon Chain op te nemen, wat tot nu toe geleid heeft tot ongeveer 1 miljoen Ether aan opnames. Die opnames dragen een gezamenlijke waarde van ongeveer 2,1 biljoen dollar.

1,03 miljoen aan Ethereum

De opnames vanuit het Proof-of-Stake contract betreffen tot nu toe 1,03 miljoen Ethers. Zaterdag 15 april was tot nu toe de dag met de meeste opnames. Op zaterdag werd er voor 392.800 Ether uit het Proof-of-Stake contract gehaald. Dat heeft tot op heden nog weinig tot geen negatieve impact op de koers gehad, want Ethereum is vrijwel alleen maar verder gestegen.

ether withdrawals

Uiteindelijk werd een koers van meer dan 2.100 dollar bereikt na de upgrade, wat de hoogste koers in 11 maanden tijd is. De angst voor een daling na het openen van de opnames lijkt vooralsnog dus een onrealistische angst geweest te zijn.

Ether koers coingecko

Voor Lachlan Feeney, de CEO van Labrys, is het allemaal geen verrassing. “Veel van de stake die de afgelopen dagen is opgenomen gaat meteen terug naar The Beacon Chain, omdat validators hun Ethers willen compounden. Zodanig zelfs, dat de hoeveelheid Staked Ethereum op dit moment toeneemt”, aldus Feeney.

30 maanden gewacht

Het Proof-of-Stake contract voor de Beacon Chain lanceerde in december 2020. Sommige mensen hebben om die reden bijna 30 maanden moeten wachten op de eerste mogelijkheid om hun Ethers te unstaken. Dat maakt dat sommigen een gigantische beloning hebben opgebouwd.

Om daarvan te profiteren moeten ze die beloning unstaken en vervolgens opnieuw in het Proof-of-Stake contract stoppen. Zo kan die beloning daarna ook meedoen aan het staking-proces en verdienen ze ook over de beloning een percentage, waardoor je als staker rente op rente krijgt.

Een grote hoeveelheid van de opnames is het gevolg van het sluiten van het staking-programma van Kraken. De kans is echter groot dat mensen hun Ethers simpelweg bij Kraken opnemen en deze vervolgens bij een andere partij onderbrengen, waardoor deze alsnog hun weg terug naar de Beacon Chain vinden.

Ethereum nieuws

Aantal Ethereum tokens op beurzen zakt naar laagste punt ooit
Roger Ver: Ethereum staat onbetwist aan de top van wereldwijde crypto-adoptie
KuCoin gooide voor miljoenen dollars aan Ethereum op de digitale brandstapel
Meer nieuws

Meest gelezen

Amerikaans schuldplafond akkoord: mogelijke gevolgen voor crypto
AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
XRP stijgt boven $0,50: Redenen voor de stijging en belangrijke Datum in het verschiet