Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Vitalik Buterin vertelt hoe hij $6,7 miljard in Shiba Inu heeft gedumpt

Tijdens een aflevering van de Up Only podcast, vertelde Vitalk Buterin hoe hij bijna 7 miljard dollar aan Shiba Inu heeft gedumpt.


Buterin dumpte voor bijna $7 miljard aan SHIB tokens

Hoe makkelijk is het om je te ontdoen van een cryptocurrency ter waarde van bijna 7 miljard dollar die je niet wilt hebben? Waarschijnlijk een stuk moeilijker dan je zou denken, zo vertelt Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin.

Tijdens een bezoek aan de UpOnly Podcast, besprak Buterin verschillende onderwerpen in de loop van een bijna twee uur durend interview met gastheren Cobie en Ledger. Het dumpen van $ 6,7 miljard door Buterin in SHIB-tokens kwam ook aan bod.

Shiba Inu is een Dogecoin-geïnspireerde, Ethereum-gebaseerde meme token. De munt is het afgelopen jaar enorm in waarde gestegen. Op een bepaald moment vorig jaar was Shiba Inu met meer dan 40.000.000% gestegen. Hierdoor werden degenen die vroeg in de cryptocurrency investeerden binnen een zeer korte periode zeer rijk.


Ontwikkelaars versus Buterin

Afgelopen mei schonken anonieme ontwikkelaars Buterin 50% van de totale voorraad SHIB-tokens. De schenking bracht het totaal in handen van Buterin op ongeveer 505 biljoen Shiba Inu. Een totaal van ruwweg $8 miljard op dat moment. De ontwikkelaars deden dit omdat ze dachten dat het sturen van de tokens naar Buterin de tokens effectief uit de circulatie zou halen. Hierdoor zou het aanbod afnemen en de vraag toenemen.

Later die maand stuurde Buterin Shiba Inu en andere crypto donaties die hij ontving naar verschillende goede doelen. Zo stuurde hij 50 biljoen Shiba Inu tokens, ter waarde van $ 1,2 miljard op dat moment, naar het India Covid Crypto Relief Fund. Buterin vernietigde vervolgens ongeveer 90% van zijn resterende SHIB-tokens. Waarom? “Ik wil dit soort macht niet hebben”. Dit zei Buterin in een notitie die destijds aan een van de transacties was gehecht.

Maar hoe Buterin zich precies van die tokens heeft ontdaan, is misschien wel net zo interessant als het wie en waarom.

Buterin legde aan Cobie en Ledger het complexe proces uit dat hij moest doorlopen om toegang te krijgen tot de SHIB-tokens en ze vervolgens te versturen, inclusief het kopen van een nieuwe laptop om de transactie te voltooien. Buterin zei:

Het was eng en leuk tegelijk. Het beangstigende deel is dat dit meer geld is dan ik ooit heb gehad.

De fondsen, zei hij, waren in eerste instantie in een koude portemonnee in de vorm van twee nummers geschreven op afzonderlijke stukken papier. Buterin zei dat hij de twee nummers moest combineren om de private sleutel te krijgen.

Een van die nummers was bij mij; het andere nummer was bij mijn familie in Canada. Dus moest ik mijn familie in Canada opbellen en hen vertellen dat ze hun nummer aan mij moesten voorlezen.


Wil jij SHIB verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


James Bond-achtige procedure

Buterin zei dat hij de getallen invoerde in de computer die hij kocht bij Target. Dit deed Buterin nadat hij de twee getallen had samengevoegd.

Ik stuurde mijn Ethereum naar buiten door een transactie te genereren en dan op een computer die ik kocht bij Tarjay voor ongeveer $300 dollar voor enkel dit doel.

Voordat hij de laptop volledig loskoppelde van het internet, zei Buterin dat hij een programma downloadde om QR-codes te genereren. Na het genereren van de Ethereum transactie, scande hij de QR code met zijn telefoon. Vervolgens kopieerde hij het naar de laptop en plaatste het in etherscan.io/push Tx. Tot slot, zei Buterin, begon hij de tokens te versturen.

Het was dus eng en het ging om een procedure die waarschijnlijk een goed plot zou zijn voor een James Bond-film, maar misschien ook niet.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten