Bitcoin, ethereum, BTC, ETH
Ethereum

Ethereum passeert Bitcoin op cruciale statistiek

Ethereum is Bitcoin gepasseerd op een cruciale statistiek, namelijk het aantal actieve adressen op de blockchain. Waar Ethereum het gigantische aantal van 1,089 miljoen dagelijkse aantal actieve adressen mag opschrijven, moet Bitcoin het doen met 743.800 actieve adressen. Zou dat ervoor kunnen zorgen dat Ethereum ook qua koers een inhaalslag kan maken op Bitcoin?

Is Ethereum beter dan Bitcoin?

Het aantal actieve adressen op de blockchain is natuurlijk geen heilig getal dat allesbepalend is voor de koers van Ethereum of Bitcoin. Verder is het ook belangrijk om te bedenken dat er een groot verschil zit tussen Bitcoin en Ethereum als asset.

Bitcoin is een store of value, een digitale valuta die vooral geroemd wordt vanwege zijn schaarste en een grote gelijkenis met goud vertoont. Mensen kopen Bitcoin vooral om het voor de lange termijn vast te houden, om zo hun vermogen te beschermen tegen inflatie.

Ethereum daarentegen is een asset die vooral bedoeld is om te gebruiken. Wat Ethereum anders maakt dan Bitcoin zijn de smart contracts, die het mogelijk maken om allerlei applicaties op de blockchain van Ethereum te bouwen.

Wat dat betreft is Ethereum meer een soort brandstof voor die applicaties en een gebruiksmunt, terwijl Bitcoin een spaarmunt is. In die zin is het niet onlogisch dat Ethereum een hoger aantal actieve wallets kent.

Bullish over Ethereum

Volgens het on-chain analyseplatform Santiment is deze gigantische piek in het aantal actieve adressen op Ethereum een belangrijk signaal voor de markt. In hun bericht op Twitter spreken ze zelfs van een mogelijke omkering van de trend als gevolg van deze enorme stijging in activiteit op de blockchain van Ethereum.

Het getal van 1,089 miljoen dagelijkse actieve adressen op de blockchain van Ethereum vormt zelfs een record in de achtjarige bestaansgeschiedenis van het protocol.

Data van Etherscan leert ons ook dat het dagelijkse aantal transacties op 13 september een nieuwe all-time high bereikte met 1,627 miljoen stuks.

Dat zijn getallen die in principe alleen maar als positief te bestempelen zijn voor Ethereum. Nu moeten we dat alleen nog even terugzien in de koers. Vandaag is dat in ieder geval een beetje zichtbaar, want op het moment van schrijven staat er een koerswinst van 0,66 procent op de borden voor Ethereum.

De Ethereum koers staat daarmee op 1.627 dollar.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ethereum nieuws

Dit is waarom de Ethereum Koers vandaag Stijgt
Fidelity-bestuurder: ‘Ethereum makkelijker te begrijpen dan Bitcoin’
Centralisatie is een groeiend probleem voor Ethereum
Meer nieuws

Meest gelezen

Rich Dad Poor Dad auteur: ‘Haal je geld weg bij de banken’
Analist voorspelt: Ripple (XRP) zou in september 2024 kunnen stijgen tot $43
Hoeveel Shiba Inu (SHIB) bezit Elon Musk?