Newsbit

ethereum

Ethereum prijsanalyse 1 december 2020

ethereum

Hoe staat de Ethereum ervoor? Elke dinsdag analyseert onze analist de ETH grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ethereum week-grafiek

Ethereum vervolgt zijn weg naar de volgende resistance zone op $818. Momenteel verhandelt ETH tussen de Fibonacci level -0.236 en -0.382. We zien dat de indicatoren nog steeds in het voordeel van de bulls staan en op de macd begint het bullish momentum toe te nemen.

ETH weekly chart – Bron: Tradingview

Ethereum dag-grafiek

Op de dag-grafiek zien we meer info. Er is namelijk een golden pocket retrace geweest van de laatste impulse wave. Dit was tevens een retest van de eerdere high die onze analist in het rood omcirkelt heeft.

Wat ook opvalt is dat er mogelijk een bear divergence gezet gaat worden. Deze is nog niet bevestigd op dit timeframe. We kijken daarom verder in dit artikel ook naar een aantal lagere timeframes om te zien of die daar ook vormt en of speelt.

De ema’s staan gunstig voor de bulls en de macd heeft een bounce gehad van de signal lijn en het bullish momentum neemt weer toe. Op de rsi en lbr zien we de mogelijk vormende bear divergence en tevens een afwijzing van de 70 lijn voor de rsi.

ETH daily chart – Bron: Tradingview

Ethereum 4-uurs grafiek

Ook op de 4-uurs grafiek zien we de divergence, en wat opvalt is dat de rsi de trendlijn van de divergence al gebroken heeft. Dit zien we ook op de 6-uurs en 8-uurs grafiek. In de meeste gevallen is dit een indicatie dat de prijs ook die move gaat maken.

Gezien de rsi die zich boven de ema bevindt en tegen de 70 lijn aan zit, acht onze analist groot dat de prijs spoedig zal volgen. De lbr heeft de trendlijn nog niet gekruist en daalt op het moment zelfs nog waarbij de signal lijn getest wordt.

ETH 4h chart – Bron: Tradingview

Ethereum 1-uur grafiek

Op de 1-uur grafiek is een nieuwe divergence gevormd wat een lichte daling kan veroorzaken. We zien op de rsi en lbr dat er bij beide twee divergence achter elkaar gevormd zijn. Het spreekwoord 3x is scheepsrecht is hier vaak wel van toepassing. Het is dus verstandig om op te passen wanneer de rsi, lbr en de candles de trendlijnen weer raken.

ETH 1h chart – Bron: Tradingview

Conclusie

Overall is onze analist bullish en verwacht hij op de HTF een test van het weerstandsniveau van $818. Op de korte termijn kan de Ethereum koers stijgen richting de $625 waarna de divergence op de 1h kan uitspelen.

Een logisch ondersteuningsniveau zou liggen op $575 – $590. Major support op de HTF vinden we nog steeds rond de $500 – $530.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top