Prijsanalyse

Newsbit 10-11-2020 09:29 leestijd 2 - 4 min

Ethereum prijsanalyse 10 november 2020

Hoe staat de ETH koers ervoor? Elke dinsdag analyseert onze analist de Ethereum grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ethereum dag-grafiek

Afgelopen week heeft Ethereum de $386-zone succesvol weten te flippen. ETH is in volle vaart door geschoten met $468 als hoogtepunt. Kunnen we deze weg vervolgen en de vorige highs flippen rond de $500? We bekijken deze week de mogelijkheden.

De ema’s staan hier behoorlijk bullish en wijd uit elkaar, wat duidt op veel momentum. De rsi heeft een retest op de ema laten zien en bevindt zich net onder de 70 lijn op de schaalverdeling. De LBR gaat hoogstwaarschijnlijk de rsi nabootsen aangezien er nog behoorlijk wat bullish momentum te zien is.

ETH daily chart – Bron: Tradingview

Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Ethereum 4 uurs-grafiek

Op de 4-uurs grafiek kunnen we een prachtige bullish symmetrical triangle zien. Wanneer je de onderste trendlijn doortrekt naar links dan zie ja dat die in het verleden weerstand heeft geboden en nu geflipt is naar een ondersteuningszone.

We zien de ema’s in moon stand staan met aardig veel momentum. Ook zien we het volume afnemen naarmate de koers dichter bij de apex komt. Dit is een goed teken want pas tijdens een uitbraak wil je die volume pump zien.

Tot slot kunnen we een hidden bull div zien zowel op de rsi als op de macd. Wanneer de ETH koers nog 1x terug gaat naar de onderste trendlijn en de rsi en macd doen dat ook, dan zou dat een prima bevestiging zijn van een ritje naar boven.

ETH 4h chart – Bron: Tradingview

Ethereum 1 uurs-grafiek

Op deze grafiek is goed te zien dat er langzaamaan compressie wordt opgebouwd richting de apex van het patroon. De 3 langere ema’s staan bullish met flink wat momentum. De rsi bevindt zich in een neutrale zone boven de ema en middenlijn. De LBR laat exact hetzelfde zien als de rsi en de macd is klaar om zijn weg naar boven te vinden.

ETH 1h chart – Bron: Tradingview

Onze analist kan niet anders dan concluderen dat hij aardig bullish is op Ethereum. Maar, let op: laat je nooit lijden door je bias en bekijk beide scenario’s.

Zijn bullish scenario is dat we op de 4-uurs grafiek nog een keer de onderste trendlijn gaan testen en eventueel een dubbele div erbij neerzetten om vervolgens het patroon naar boven te breken. Een prijs van 490 tot 500 dollar voor 1 ETH moet dan haalbaar zijn.

Echter, krijgen we een candle op de 4h die sluit onder de trendlijn, dan gaat hij serieus kijken op de lagere timeframes om te shorten op een retrace. Het eerstvolgende support zouden we dan tegen gaan komen rond $408 – $415.