Newsbit

ethereum

Ethereum prijsanalyse 15 september 2020

ethereum

De Ethereum prijs is iets stabieler geweest de afgelopen week. Echter, staan er een aantal belangrijke gebeurtenissen op de agenda. Zal dit deze week al een bullish effect hebben op de ETH koers? Onze analist zoekt het in deze Ethereum analyse uit.


Ethereum weekly chart

Zoals verwacht was er de afgelopen 2 weken een retrace op de Fibonacci level 0.618. Afgelopen week is gesloten net boven de ema8 maar onder de bear block. Het lijkt erop dat de bulls wel willen maar er nog niet genoeg kracht is om de zone te flippen ($370 – $400).

eth weekly
ETH weekly chart – Bron: Tradingview

De rsi is afgelopen week iets verder naar boven gekropen en de ema naar beneden. Een bullish crossover zal nog wel even duren maar voor nu ziet het er toch aardig bullish uit. Laten we eens wat verder inzoomen om meer details te kunnen zien.


Ethereum daily chart

Ook op de daily chart van Ethereum is de rejection op het bearish block goed te zien. De ema8 heeft de ema21 ook niet bullish weten te kruisen maar is wel verder gaan squeezen. De ema55 doet zijn werk als support de afgelopen dagen goed. Zolang we deze vast weten te houden en we geen rejection krijgen van de ema8 op de 21 dan acht onze analist de kans het meest aannemelijk dat we langzaam door zullen gaan stijgen. Komt de bearish rejection van de ema’s dan is een daling richting de trendlijn of in het minst leuke geval naar de fibonacci 0.618 aanwezig.

ETH daily chart – Bron: Tradingview

De rsi bevindt zich in de neutrale zone en dicht tegen de ema aan. Helaas is de rsi gericht naar beneden en kan een bearish crossover gaan neerzetten de komende dagen. Het koop volume wordt hoger en het verkoop volume lager. Dat is dan toch een klein teken dat de bulls iets sterker zijn


Ethereum 4h chart

Het geschetste scenario van afgelopen week heft mooi uitgespeeld. Nadat we de grijze zone getest hebben is er een stijging geweest van ommenabij de 10%. Daarna is de prijs weer gedaald naar datzelfde grijze level en heeft een sterke bounce laten zien met een mooie wick aan de onderkant van de candle (hammer). Dit patroon noemen ze ook wel ‘turtle soup’. Meer info over dit patroon vind je in de onderstaande video.

We hebben nu dus een gelijke low en een lower high op de chart staan en traden momenteel in het bear block. In de ogen van onze analist is dit niet een goede range om een positie in te nemen. Maar wanneer we een higher low neerzetten en de rest van de indicatoren bevestigen zijn vermoedens dan dat we opzoek moeten gaan naar een long positie richting de $450. Maar vooralsnog ondervinden we weerstand van ema200 en staat de rsi op het punt bearish de ema te kruissen dus laten we vooral geduldig afwachten.

ETH 4h chart – Bron: Tradingview

Al met al kunnen we dus stellen dat het verstandig is om even rustig af te wachten deze week.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top