Prijsanalyse

Ethereum prijsanalyse 18 mei 2021

Benieuwd hoe Ethereum ervoor staat? Vandaag analyseert onze analist de ETH grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ethereum week grafiek

Afgelopen week is de body tussen de SR-levels van de uurlijkse timeframe gebleven. Op dit moment trade ETH onder de laagste uurlijkse horizontal op $3.532 en vormt het momenteel een hammer. Echter, het is nog maar dinsdag dus voordat de week sluit kan er nog heel veel gebeuren en dat gaan we dadelijk op de lagere timeframes eens bekijken.

We zien de Ethereum koers op de wekelijkse grafiek aardig van de ema’s af staan en die zijn al weken niet terug getest. We zien tevens ook een lichte vorm van divergentie op de rsi wat kan duiden op een retrace in de komende weken.

ETH week-grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 2 dagen grafiek

Op de 2 dagen grafiek zien we een duidelijke topvorming en wanneer we de Fibonacci over de laatste upmove trekken zien we dat de golden pocket confluence heeft met de daily level net onder de monthly open. Ook ligt de ema55 nog vlak onder de golden pocket. De rsi heeft het 70 niveau verloren nadat het door de ema is gezakt. 

ETH 2 dagen-grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 4 uurs-grafiek

Op de 4-uurs grafiek zit Ethereum in een mega bull flag en als dit patroon nog langer wordt, wordt het een ascending channel. Op dit moment is de breaker gebroken en kunnen we een bearish retest, en of een claim van de breaker, krijgen waarna een uitbraak van de bull flag volgt.

De ema’s staan nog in de bull stand. Wel buigt de ema55 hard af. De ema100 zorgt op dit moment voor weerstand terwijl de ema200 voor support zorgt. Op de rsi zien we een downtrendlijn maar de rsi lijkt zin te hebben om die te doorbreken. De ema is al bullish gekruist en buigt ook mee naar boven. Bij een uitbraak van de trendlijn zal ook direct het 50 niveau doorbroken worden dus imo een sterke punt wanneer dat gebeurt.

ETH 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Zoals onze analist al aangaf bij de 4-uurs analyse is het van belang wat de ETH-koers vandaag gaat doen rond de breaker. Een bearish rejection betekend hoogstwaarschijnlijk een daling richting de golden pocket rond 2800 dollar tot taan 2550 dollar.

Het claimen van de breaker zal zorgen voor een uitbraak van de bull flag. Wanneer dat inderdaad gebeurt zal de All Time High op $4.380 waarschijnlijk snel opgezocht worden.