Newsbit

Ethereum (ETH)

Ethereum prijsanalyse 19 januari 2021

Ethereum (ETH)

Vandaag zien we dat de Ethereum koers weer flink is gestegen. Maar hoe staan de Ethereum grafieken ervoor? Elke dinsdag analyseert onze analist de ETH grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ethereum dag-grafiek

Ethereum is prachtig parabolisch aan het stijgen en is nog maar enkele dollars verwijderd van All Time High. Vandaag gaat onze analist enkele timeframes analyseren om de mogelijkheden te bekijken. De dag grafiek staat er in ieder geval gunstig voor.

De ema’s laten een sterke uptrend zien en de rsi bevestigd dat. Op de rsi zien we namelijk een higher low gevormd en tevens is er op de daily een bullish cross-over gaande. Verder zullen we echt verder moeten gaan inzoomen om de huidige signalen op te pikken. Er is namelijk weinig tot gaan historische data meer beschikbaar wat het charten lastig maakt. De extended Fibonacci levels die je ziet zijn in ieder geval mogelijke targets waar traders hun winsten zullen nemen.

ETH dag- grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 4-uurs grafiek

Op de 4-uurs grafiek trade ETH momenteel in de supply zone van de vorige top. Tevens zien we dat er een rising wedge-patroon is gevormd. Mocht de rising wedge gaan uitspelen dan zou de koers kunnen zakken naar de parabolische trendlijn.

Toch zien we ook op deze grafiek een sterke uptrend waarbij de supply zone als weerstand dient. De ema’s staan gunstig voor een verdere stijging maar de rsi lijkt wat zwakjes maar gaat vooralsnog omhoog.

ETH 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Ethereum 1-uurs grafiek

Vanmorgen in alle vroegte heeft er een test plaatsgevonden op de supplyzone waarbij de Ethereum koers een kleine retrace heeft gemaakt. Momenteel schiet de prijs echter weer verder omhoog en test het de bovenste trendlijn van de rising wedge.

De ema’s beginnen op dit timeframe ook weer wijder van elkaar te staan wat betekend dat de kracht van de trend toeneemt. Kijkende naar de rsi dan zien we dat de rejection van de supply zone prima is opgevangen door de toegevoegde ema op de rsi.

ETH 1-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Onze analist verwacht dat we vandaag of morgen de All Time High zullen gaan breken en een nieuw hoogtepunt neer zullen zetten. Ethereum zal weerstand tegen gaan komen op $1.432 wat de huidige ATH is. Daarna zien we weerstand tussen $1.720 – $1.770. Hier liggen de Fibonacci extension level 1.618 van de daily en de Fib 3.618 op de weekly trend based Fibonacci extension. Er blijft wel een mogelijkheid dat de rising wedge gaat spelen en dan kan de ETH prijs zakken tot 980 – 1050 dollar.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top