Prijsanalyse

Ethereum prijsanalyse 22 december 2020

Hoe staat de Ethereum prijs ervoor? Elke dinsdag analyseert onze analist de ETH grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ethereum week-grafiek

Ethereum blijft zijwaarts bewegen tussen de major support van 500 dollar en de eerstvolgende weerstand op 818 dollar. De ema’s lopen mooi uit elkaar en op een hoog timeframe wil dat zeggen dat de trend aardig sterk is. Op de lange termijn kunnen we, in de ogen van onze analist, gewoon bullish blijven op Ethereum maar op de lagere timeframes zou er nog wel eens een pullback in kunnen zitten.

ETH week- grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum dag-grafiek

De signalen op de dagelijkse grafiek zijn over het algemeen bearish. Zo is er een rising wedge-patroon te zien die we in de gaten moeten gaan houden. Zeker omdat de rode trendlijn ook een bearish divergentie aangeeft die het mooist te zien is op de MACD. De divergentie betreft 25 candles wat in de ogen van onze analist wel de max is voor een divergentie om te gebruiken.

Nadat de 1e retrace op de Fibonacci 0.618 is geweest is er ook een higher high gezet waarbij de lokale structure is gebroken. Momenteel bevindt de koers zich van deze laatste move up ook weer op de Fibonacci 0.618 wat kan zorgen voor een verdere stijging. Maar om dit goed te kunnen bepalen moeten we verder gaan inzoomen.

ETH dag- grafiek – Bron: Tradingview

Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Ethereum 4-uurs grafiek

Nadat de rode downtrendlijn is gebroken, ruim een week geleden, heeft Ethereum een stijging van bijna 20% mogen meemaken. En zoals je kunt zien zitten we nu te traden op het orderblock dat na de uitbraak is gevormd, die tevens confluence heeft met de uptrend lijnen de Fibonacci 0.618. Veel signalen die samenvallen is een grotere kans dat het gaat spelen, uiteraard geen garantie.

De rsi en lbr zijn beide aan het afkoelen en bewegen zijwaarts boven het bearish gedeelte. De ema is dalende op beide wat duidt op een eventuele cross-over of natuurlijk een verdere rejection down.

ETH 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Zoals ik onze analist al eerder aangaf is hij op de lange termijn nog altijd bullish op Ethereum. Echter, op de lagere timeframes ziet hij wel wat bearish signalen waar we rekening mee moeten gaan houden.

Het is vooral belangrijk wat er gaat gebeuren aan de bovenzijde van de rising wedge. ETH kan deze flippen en verder omhooggaan, maar de rising wedge kan dan ook wel eens gaan spelen en dan zal de koers dalen tot richting de 500 dollar major support.

Flipt de rode trendlijn naar support en kan de 713 dollar stand houden dan verwacht onze analist dat de Ethereum prijs snel richting de 818 dollar zal stijgen.