Prijsanalyse

Ethereum prijsanalyse 24 november 2020

Hoe staat de ETH koers ervoor? Elke dinsdag analyseert onze analist de Ethereum grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ethereum week-grafiek

Ethereum heeft een geweldige week achter de rug waarbij de weerstand rond de $497 makkelijk gebroken is. De ema55 heeft de ema100 bullish gekruist zoals verwacht. De overige indicatoren staan ook bullish. Op de wekelijkse grafiek is er weinig weerstand tot aan de volgende level op $818. 

ETH weekly chart – Bron: Tradingview

Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 dec.


Ethereum dag-grafiek

Nadat de vorige highs gebroken zijn heeft ETH ook de broadening channel verlaten. Hierdoor is de altcoi vandaag aan de 5e bullish dag begonnen. Hoewel de weg naar de 818 dollar op de open ligt is een retrace plus eventuele test op de highs of trendlijn geen gekke gedachte. Alleen wanneer die retrace komt is hier nog niet duidelijk.

We zien de rsi en lbr al lichtjes beginnen met afzwakken. Beide staan goed bullish, nog niks om je zorgen over te maken. We gaan eens naar de lagere timeframes in de hoop daar meer informatie te kunnen oppikken.

ETH daily chart – Bron: Tradingview

Ethereum 4-uurs grafiek

Twee dagen geleden heeft er een degelijke retest plaatsgevonden, daarna is de Ethereum prijs alleen maar blijven stijgen. We zien dan ook weinig signalen die duiden dat er een retrace aan zit te komen.

De ema’s staan full in bull modus. De rsi heeft de 70 lijn getest en is weer boven de ema gekomen. De lbr is momenteel bezig de ema te testen en zien we behoorlijk veel bullish momentum.

ETH 4h chart – Bron: Tradingview

Conclusie

De verwachtingen van onze analist zijn dat ETH de komende tijd richting het volgende weerstandsniveau van $818 zal stijgen. Wel zal er hoogstwaarschijnlijk eerst een (kleine) retrace gaan komen om vervolgens naar de 818 dollar te gaan. Echter is het nog niet duidelijk wanneer deze gaat komen. Vooralsnog ziet het er allemaal enorm bullish uit. De major supportzone ligt voor rond de $500.