Prijsanalyse

Ethereum prijsanalyse 27 april 2021

Benieuwd hoe Ethereum ervoor staat? Vandaag analyseert onze analist de ETH grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ethereum dag grafiek

Ethereum heeft weer een nieuwe All Time High neergezet deze week. De ATH bevindt zich momenteel op $2645.97 en de koers is hard op weg om die opnieuw aan te gaan vallen. Echter moeten we wel rekening gaan houden met een eventuele vorming van een bearish divergentie. Deze heeft onze analist aangegeven met de gele stippellijn. Het is nog geen geldige divergentie maar is wel iets wat hij in de gaten houdt.

ETH daggrafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 4-uurs grafiek

Het lijkt erop dat ETH dus weer de aanval heeft ingezet om zijn ATH te doorbreken. De lokale support op de $2.444 heeft standgehouden nadat gisteren de koers in 4 uur tijd met bijna 8% is gestegen. Bij deze move omhoog is wel een inefficiency block gevormd die eventueel nog terug getest gaat worden.

Het bullish momentum zien we toenemen op de rsi. De rsi beweegt namelijk al een tijdje omhoog en heeft de ema kortgeleden getest. De rsi bevindt zich nog onder het 70 niveau maar wanneer die daarboven weet te komen zal er hoogstwaarschijnlijk een nieuwe ATH komen.

ETH 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 1-uur grafiek

Op de 1-uur grafiek is een mogelijke bear divergentie aan het vormen die we in de gaten moeten gaan houden. De eerder gevormde divergentie heeft amper weten te spelen en resulteerde in een kleine daling van krap aan 2%.

Rond de $2.484 ligt een klein beetje support waar de ETH-koers zou kunnen bouncen maar daaronder hangt nog wel het inefficiency block die confluence heeft met de drie ema’s.

ETH 1-uur grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Onze analist verwacht dat Ethereum de komende uren/ dagen een nieuwe ATH neer gaat zetten. Het zou mooi zijn als de oude ATH dan als support gaat dienen.

Belangrijke prijsniveaus zijn de weerstand op $2.645 en de volgende supportlevels: $2.444 en $2.304. Deze laatste heeft confluence met de uptrend lijn en zou het mooiste zijn als die stand weet te houden.