Prijsanalyse

Ethereum prijsanalyse 27 oktober 2020

Hoe staat Ethereum er deze week voor? Elke dinsdag analyseert onze crypto analist de ETH grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ethereum weekly chart

Waar Bitcoin vorige week een mooie stijging heeft laten zien heeft ETH het rustiger aan gedaan. Er is afgelopen week een candle close boven de bear blocks geweest maar er is nog steeds een higher high nodig om de uptrend te bevestigen.

De ema’s lopen mooi gestaag omhoog en in grote lijnen doet de rsi dat ook. Hoewel we momenteel een klein dipje zien. Kunnen we de uptrend voortzetten? Laten we dat eens op lagere timeframes gaan bekijken.

ETH weekly chart – Bron: Tradingview

Ethereum daily chart

Op de dagelijkse grafiek hebben we een break gehad van de gelijke highs die gemarkeerd zijn met het rode boogje. De higher high die neergezet is, is sterk en voor onze analist een goeie bevestiging op een voortgang van de stijging.

Kijkend naar de indicatoren dan kunnen we aardig positief zijn. De ema’s staan prachtig en ook de rsi gaat gestaag omhoog. Echter ontbreekt het aan volume, wanneer die erin schiet dan kan de koers van Ethereum snel richting het volgende weerstandsniveau gaan. Wanneer we de fibonacci op de laatste impulse wave zetten dan is gister de fibonacci level 0.618 gewicked. Deze level is een veel voorkomende level waarop gebounced wordt.

ETH daily chart – Bron: Tradingview

Ethereum 4h chart

Op de 4-uurs grafiek kunnen we de wick op de fibonacci level duidelijk zien. In deze 4h candle is duidelijk te zien dat de bulls enorm hun best hebben gedaan om de prijs omhoog te krijgen. Deze bounce op de fibonacci level had confluence met de gele weerstands zone die hierdoor succesvol geflipt lijkt te zijn naar support.

We zien de twee korte ema’s (8/21) bearish staan en de drie langere ema’s (55, 100 & 200) staan in bull modus waarbij de ema55 momenteel als weerstand functioneert.

De rsi is de afgelopen dagen flink gaan dalen en ondervind al die tijd weerstand van de ema. De rsi lijkt momenteel omhoog te gaan en de ema omlaag, zal de bull crossover nu dan eindelijk komen? Het zou mooi zijn, vooral als de blauwe trendlijn ook gelijk geflipt gaat worden. Maar hiervoor is wel volume nodig. Even leek het dan eindelijk zover te zijn maar dat was voor korte duur want het zakte gelijk weer naar beneden. Zelfs tot onder het niveau ervoor.

ETH 4h chart – Bron: Tradingview

Conclusie

Onze analist is voorzichtig bullish want zoals jullie gelezen hebben is er toch wel enige weerstand te zien. Zolang 380 – 390 dollar stand kan houden als support, dus geen 4h of hogere timeframe candle close eronder geef ik het voordeel aan de bulls. Targets voor de bull side zijn nog steeds rond de 440 dollar. Verliezen we echter de 380 – 390 grens dan zullen we al gauw terug zakken naar de 360 dollar grens, dit zie ik zelf liever niet gebeuren aangezien dat level al getest is en een nieuwe test hem zwakker zou maken.