Prijsanalyse

Ethereum prijsanalyse 30 maart 2021

Benieuwd hoe Ethereum ervoor staat? Vandaag analyseert onze analist de ETH grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ethereum dag grafiek

Ethereum bevindt zich in een mooie bullish pennant en trade sinds gisteren weer boven de 1727 dollar die gemarkeerd staat als de horizontal support/resistance lijn.

De ema’s lopen nog steeds met de bulls mee omhoog en het momentum blijft nagenoeg hetzelfde. Het volume profiel begint af te nemen wat een goed teken is aangezien de ETH-koers zich richting de apex van de pennant begeeft.

De rsi is boven het 50 niveau en de ema weten te komen en beweegt in een zijwaartse range. De rsi lijkt de ema terug te willen testen, het mooiste zou een beste bounce op de ema zijn zodat Ethereum spoedig zijn All Time High op kan gaan zoeken.

ETH dag grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 4-uurs grafiek

Vannacht is er een bearish rejection op de supply zone geweest. Wanneer we deze move meten met de Fibonacci tool dan zien we een 0.618 retrace in het inefficiency block zitten. In deze zone bevinden zich ook de ema’s waarbij de ema100 en 200 nog steeds bullish zijn. De ema55 gaat zoals het nu lijkt vandaag ook weer bullish kruisen ten opzichte van de andere twee ema’s. De rsi heeft een beste spurt omhoog gemaakt en bevindt zich momenteel in overbought gebied. Een kleine retrace van de ETH prijs zou dan ook niet meer dan normaal zijn.

ETH 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 1-uur grafiek

Op de 1-uur grafiek lijkt de Ethereum koers zich in een descending channel of bull flag te bevinden. Er zijn namelijk local lower highs en lower lows te zien. De ema’s staan hier inmiddels ook in bull stand en hebben confluence met de inefficiency block. 

De rsi is gisteravond onder de ema gedoken en heeft daar de hele nacht doorgebracht. De ema drukt de rsi langzaam aan naar beneden en geeft onze analist een lichte bevestiging dat we de inefficiency block gaan bezoeken.

ETH 1-uur grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Onze analist verwacht dat we deze week de inefficiency block gaan vullen om vervolgens weer omhoog te kunnen gaan. De horizontal support op 1727 dollar is het level dat onze analist in de gaten houdt. Wanneer we die verliezen is een bearish uitbraak van de pennant goed mogelijk. Support ligt dan op 1537 dollar.

Aan de andere kant kan het zo zijn dat we het inefficiency block niet gaan opvullen. Dan zou het volgens onze analist mooi zijn als de supply zone wordt getest die als weerstand dient. Wanneer deze zone gebroken wordt en succesvol terugtest, ligt de weg richting een nieuwe All Time High wagenwijd open.