Prijsanalyse

Ethereum prijsanalyse 4 mei 2021

Benieuwd hoe Ethereum ervoor staat? Vandaag analyseert onze analist de ETH grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ethereum dag grafiek

De eerdere weerstand rond de $2.550 stelde niks voor. De Ethereum koers is er deze week voorbij geschoten en printte gisteren een nieuwe All Time High op $3.457. Dat is een stijging van ongeveer 37% vanaf de oude weerstand.

Op de rsi na, die de ema lijkt te willen testen, is er weinig info te halen uit de dagelijkse grafiek dus laten we maar snel gaan inzoomen.

ETH daggrafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 4-uurs grafiek

De ETH koers is aardig ver van de ema’s gelopen en net boven de weekly open is een inefficiency block ontstaan. Dit block heeft confluence met de golden pocket van de laatste up move op de 4-uurs grafiek.

We zien dat de rsi ook onder de ema en het 70 niveau is gedoken en dat de ema afbuigt naar beneden. Wanneer de rsi hier afgewezen wordt is de kans groot dat de koers richting de golden pocket zakt.

ETH 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 1-uur grafiek

Op de 1-uur grafiek zien we al voorzichtige tekenen van een tijdelijke trendommekeer. Er is een lower low gevormd en er lijkt nu ook een lower high te komen. Dit zou betekenen dat we in een tijdelijke trendommekeer terecht komen en zou goed overeenkomen met de bevindingen op de 4-uurs grafiek. 

De ema’s staan bullish maar de koers staat er wel iets wat vanaf. Een retrace zou dan ook logisch zijn. De rsi ondervindt weerstand van de ema en wordt richting het 50 niveau gedrukt.

ETH 1-uur grafiek – Bron: Tradingview

ETH/BTC 3 dagen grafiek

Op de 3 dagen ETH/BTC grafiek zien we dat het orderblock gebroken is. Dit niveau testen als support op lagere timeframes zou een mooie bevestiging zijn om richting de fibonacci -0.786 te gaan. Ook deze grafiek gaan we de komende dagen goed in de gaten houden. Het orderblock is gisteren doorbroken dus de terug test moet nog plaats vinden.

ETH/BTC 3 dagen grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Ethereum is nog altijd enorm bullish. De major support ligt rond de monthly open net onder de 2800 dollar. Een retrace naar de zone tussen 2800 en 3000 dollar zou, in de ogen van onze analist gezond zijn. Vanaf hier kan ETH dan weer een nieuwe koersstijging inzetten en zijn oude ATH doorbreken. De huidige ATH op $3.457 is vanzelfsprekend de weerstand die dan verbroken moet worden.