Prijsanalyse

Ethereum prijsanalyse 6 april 2021

Benieuwd hoe Ethereum ervoor staat? Vandaag analyseert onze analist de ETH grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ethereum dag grafiek

Ethereum heeft zijn All Time High weten te breken en deze staat nu op 2151 dollar. Dit hoogtepunt bevindt zich nu net onder de Fibonacci level 1 van 2168 dollar. De ema’s en rsi zien er beide bullish uit en de volgende target op de dagelijkse grafiek bevindt zich daarom op 2571 dollar. Of we direct kunnen doorstomen naar dat niveau moeten we op de lagere timeframes gaan bekijken.

ETH dag grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 4-uurs grafiek

Toen de supply zone en de oude ATH gebroken was, is er een terug-test op de supply zone geweest waar tevens ook een hidden bull div is gevormd. De hidden bull div is momenteel aan het uitspelen en zet voor alsnog een equal high neer.  

We zien op de 4-uurs grafiek dat de ema’s nog in het voordeel staan van de bulls en ook de rsi staat er positief voor. De rsi bevindt zich namelijk boven de ema en net onder het 70 niveau. Waar we wel voor moeten uitkijken is dat er geen bearish divergentie gaat vormen. Er is namelijk een hoge top op de rsi en wanneer de koers nu een higher high gaat printen maar de rsi een lower high dan vormt er een bearish divergentie.

ETH 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 1-uur grafiek

De 1-uur grafiek ziet er ook redelijk goed uit. Er worden higher lows geprint en de local high is ook gebroken en terug getest. (Dit kun je zien bij de gele lijn). Hetzelfde zien we bij de rsi. Echter lijkt de rsi wel moeite te hebben om boven de ema te blijven en om boven het 70 niveau te komen. De ema’s op de candles geven een bulltrend aan waarbij het momentum heel mooi gelijk blijft.

ETH 1-uur grafiek – Bron: Tradingview

ETH/BTC 3d grafiek

De ETH/BTC ziet er ook heel mooi uit. Er heeft een breaker plaatsgevonden waarna de koers een golden pocket retrace heeft gemaakt. De volgende target waar Ethereum weerstand kan verwachten is rond de Fibonacci -0.236. Dat is zo’n +50% verwijderd van de huidige koers.

ETH/BTC 3-dagen grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Onze analist verwacht niet dat het lang zal duren voordat Ethereum de 2500 dollar grens zal bereiken. Belangrijke support ligt in de supply zone zo rond de 1920 – 1980 dollar. Verliezen we die, dan ligt er support rond de 1727 dollar.