Prijsanalyse

Ethereum prijsanalyse 9 februari 2021

Wil jij weten hoe de Ethereum koers ervoor staat na de enorme Bitcoin prijsstijging? Vandaag analyseert onze analist de ETH grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ethereum daggrafiek

De $1.700 grens is gebroken dus vandaag gaan we weer eens bekijken wat we de komende tijd kunnen verwachten. Op de dagelijkse grafiek is er gisteren een prachtige bullish candle neergezet en heeft de rsi de ema terug getest. Precies daar is de koers gebounced. Dit ligt momenteel nog onder het 70 niveau, maar als deze eenmaal doorbroken is kan het snel gaan. Het eerstvolgende punt waar onze analist naar kijkt is dan de 2169 dollar.

ETH daggrafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 4-uurs grafiek

Op de hogere timeframe heeft ETH net niet de blauwe zone aangetikt. Op de lagere timeframe ging het zoals in de boeken staat. Wel zien we netjes een Higher High en Higher Low patroon en is de Fibonacci 3.618 bullish gekruist. De ema’s beginnen weer geleidelijk wijder uit elkaar te bewegen, de kracht van de trend neemt dus toe. De rsi loopt ook mooi op met de ema eronder als support.

ETH 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 1-uurs grafiek

De 3e test op de rode zone heeft geresulteerd in een bullish cross-over. Ook op deze timeframe zien we dat de ema’s en rsi flink bullish zijn. Onze analist kan dan ook niet anders dan bullish zijn op ETH. De rode zone ($1.740 – $1.770) moet voor support gaan zorgen. Daaronder ligt er ondersteuning op $1.649. Dat is de local support op de 1 uur grafiek.

ETH 1-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Op hogere timeframe ligt er ondersteuning rond de 1500 – 1540 dollar. De eerste weerstands- of take profit zone is de extended Fibonacci 4.618 op 2169 dollar. Al met al is onze analist dus uitermate bullish over de Ethereum grafieken van vandaag. Zal ETH spoedig de $2.000 grens doorbreken?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten