Prijsanalyse

Ethereum prijsanalyse 9 maart 2021

Benieuwd hoe de Ethereum prijs ervoor staat? Vandaag analyseert onze analist de ETH grafieken en vertelt hij wat je kunt verwachten.


Ethereum dag grafiek

Op de dag grafiek zien we dat het inefficiency blockis netjes is gevuld met een hammer. Hierdoor is de Ethereum koers weer aan het stijgen richting zijn All Time High van $2.030.

De ema55 heeft support geboden en staat nog altijd in het voordeel van de bulls. Qua sterkte blijft de trend aardig gelijk. De rsi gaat ook mooi omhoog en bevind zich boven het 50 niveau en de ema. Momenteel lijkt het iets af te koelen maar dat is niet iets om je direct zorgen over te maken.

ETH dag grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 4-uurs grafiek

Op de 4-uurs grafiek zien we een prachtige breaker van de neckline waarbij het doel van het head and shoulders patroon zich zo rond de ATH bevindt. De ema55 kruist de overige twee weer bullish en we zien de rsi nog steeds in een vloeiende lijn omhooggaan. De rsi heeft net een test gehad op de ema en lijkt nu het 70 niveau aan te willen vallen.

ETH 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Ethereum 1-uurs grafiek

De supply zone is inmiddels gebroken. Wanneer we de fibonacci er overheen trekken dan heeft de golden pocket confluence met de supply zone. Echter, of die daar nog terug gaat komen betwijfelt onze analist. De ema’s staan ook hier in het voordeel van de bulls maar staan wel erg ver van de koers af. Een retrace zal dus mogelijk zijn. Ook de rsi bevindt zich nu onder het 70 niveau en onder de ema. Er is dus wat zwakte af te lezen op de 1-uurs grafiek.

ETH 1-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Conclusie

Volgens onze analist is de kans erg groot dat Ethereum spoedig zijn All Time High gaat doorbreken. De supply zone ($1.770 – $1.800) die inmiddels geflipt is moet als support gaan dienen. Zakken we daar doorheen dan bevindt het volgende support rond $1.640. Weerstand is vanzelf spreken de ATH van $2.030.