Ethereum proof of work
Ethereum

Ethereum Proof-of-Work Fork maakt plannen voor na de Merge bekend

De Proof-of-Work fork van Ethereum is niet van plan om mining op Ethereum los te laten en kondigt een lanceerplan aan. Ondanks dat het team na de eerste aankondiging enkele pittige weken achter de rug heeft, is er nu een datum voor het project. Ethereum Proof-of-Work moet binnen 24 uur na de Merge online zijn.

Alles moet snel

De exacte lanceertijd wordt uiteindelijk één uur voor de lancering bekendgemaakt met een countdown-timer en nog veel meer. Het mainnet van de Proof-of-Work versie van Ethereum start vanaf de blokhoogte van het Merge blok, plus 2048 lege blokken. Dit doen ze om de chainID, het identiteitsnummer van de blockchain, te veranderen naar 10001 en de blockchain de langste Ethereum Proof-of-Work blockchain te maken.

Alle opbrengsten van de lege blokken gaan naar de EIP1559 multi-sig wallet. Dit is een wallet die de gemeenschap en de miners samen beheren. Zitten daar overtollige fondsen in, dan is het mogelijk om die bijvoorbeeld in te zetten voor het inhuren van ontwikkelaars of iets dergelijks. De Proof-of-Work versie van Ethereum begint zo behoorlijk serieuze vormen aan te nemen.

Exchanges hebben interesse

Verschillende beurzen hebben reeds aangegeven interesse te hebben om ETHW, zoals de Proof-of-Work versie heet, op hun platform te noteren. Onder andere Poloniex, Bitfinex en Coinbase hebben ETHW al aan hun beurs genoteerd. Ondertussen is de munt vanaf de all-time high van 141,36 dollar 49 procent verloren en handelt het momenteel op 29,52 dollar.

ETHW is een bedenksel van de Chinese miner Chandler Guo, die de Proof-of-Work hard fork van Ethereum op 27 juli aankondigde via Twitter. Interessant detail is dat het ook Guo was die eerder Ethereum Classic lanceerde, een andere hard fork van Ethereum. Al was dat technisch gezien geen hard fork, aangezien het juist het grote Ethereum was dat zich afsplitste en dingen wilde veranderen.

Ethereum nieuws

Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Hongkong lanceert eerste Bitcoin en Ethereum ETF’s in Azië
Hong Kong komt mogelijk maandag al met Ethereum ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving