Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Ethereum stelt difficulty-bomb uit, waarom is het slecht voor de Merge-upgrade?

Eerder deze week implementeerden de Ethereum-ontwikkelaars de langverwachte Merge-upgrade op het Ropsten-testnet. Maar tijdens een vergadering gisteren besloten de ontwikkelaars de difficulty-bomb uit te stellen, wat twijfels binnen de Ethereum-gemeenschap opriep.

Wat is een difficulty-bomb?

De difficulty-bomb is een ​​speciale code die de difficulty (moeilijkheidsgraad) van het minen van ETH op het Ethereum blockchain-netwerk verhoogt. Deze ‘bom’ is ontworpen om miners van de Ethereum-blockchain over te kunnen zetten naar het nieuwe Proof -of-Stake (PoS) netwerk.

Maar het uitstellen van de difficulty-bomb zou miners meer tijd geven om op de Ethereum-blockchain te blijven. Dit zou dus betekenen dat dat de implementatie van deze ‘bom’ ‘The Merge’-upgrade op het Ethereum-mainnet verder zou vertragen.

Hoewel velen het Ropsten Merge-evenement een succes noemden, hebben de Ethereum-ontwikkelaars te maken gehad met het oplossen van bugs die ze ontdekten. Er is nog geen vaste datum voor de implementatie van The Merge-upgrade op het Ethereum-mainnet. Ethereum-medeoprichter Vitalik Buterin zei dat als er geen grote problemen worden ondervonden, dit al in augustus 2022 zou kunnen gebeuren.

Het besluit om de difficulty-bomb uit te stellen, heeft geleid tot bezorgdheid dat dit zou kunnen leiden tot verdere vertraging in de PoS-overgang. Tijdens de vergadering van vrijdag zei een deelnemer genaamd Thomas Jay Rush:

“Als je het uitstelt, heb je tijd. Het ziet er slecht uit voor de gemeenschap, maar daar kun je niets aan doen.”

Zal de Ethereum Merge-upgrade plaatsvinden in 2022?

Vorige maand zei Vitalik Buterin als de ontwikkelaars meer tijd nodig hebben dat ze de Merge-upgrade naar september/oktober zouden kunnen verplaatsen. In een gesprek met Bloomberg zei Ethereum-kernontwikkelaar Tim Beiko dat er nog steeds een kans van 1-10% is dat The Merge dit jaar niet zal plaatsvinden.

Beiko rechtvaardigde de recente vertraging van de difficulty-bomb en zei dat hij zich zorgen maakt over de burn-out van de ontwikkelaar om de Merge voor elkaar te krijgen. Beiko zei:

“Als we dit uitstellen, denk ik dat het een realistisch uitstel moet zijn om nog steeds een gevoel van urgentie te behouden. Maar te veel druk dwingt teams tot burn-out, dat is ook een situatie waar we niet in willen zitten.”

“Misschien zijn we nog niet helemaal klaar voor de mainnet-code,” voegde hij eraan toe. Dit heeft alle opwinding rond de Merge-upgrade op Ethereum getemperd.

Ethereum nieuws

Ethereum hard fork is een succes en Sepolia testnet maakt zich klaar voor The Merge Ethereum hard fork is een succes en Sepolia testnet maakt zich klaar voor The Merge
Anchorage Digital kondigt Ethereum staking voor institutionele beleggers aan Anchorage Digital kondigt Ethereum staking voor institutionele beleggers aan
Anonieme handelaar koopt enorme hoeveelheden Ethereum Anonieme handelaar koopt enorme hoeveelheden Ethereum
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten