Nieuws

Ethereum stijgt met 80% in twee weken en overstijgt Ripple


Na twee maanden lang verstoten te zijn als grootste altcoin, heeft Ethereum eindelijk haar comeback gemaakt. Op 2 januari wist Ethereum XRP te overtreffen als de op één na grootste cryptocurrency ter wereld.


Ethereum verslaat XRP en is weer nummer 2

Al tijden lang discussieert de crypto wereld over de toekomst van Ethereum. Sommige analisten vertellen dat de glorie dagen over zijn. Anderen blijven overtuigd van de enorme potentie van ETH. Nu we zien dat de Ethereum koers weer begint te herstellen en Ripple weer heeft ingehaald als grootste altcoin, zou het wel eens de eerste stap kunnen zijn richting een heel mooi begin van het nieuwe jaar.

Het lijkt erop dat investeerders eindelijk weer vertrouwen hebben in Ethereum. Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 ETH token rond de $150 dollar. De totale marktwaarde van de munt ligt rond de $15,7 miljard dollar terwijl de marktwaarde van Ripple rond de $14,9 miljard dollar ligt.


Wat gaat er gebeuren in de toekomst?

Ondanks de flinke verliezen die Ethereum heeft geleden is de community optimistisch gebleven. En dat lijkt nu uit te betalen. Ethereum bereidt zich voor op een belangrijke 1e maand van het jaar. Dit omdat er verschillende hard forks zijn geplant. Dit zijn de drie belangrijkste updates voor de komende twee weken:

  • 11 januari: Classic Vision Hard Fork
  • 12 januari: Ethereum Nowa Fork
  • 16 januari: Constantinople Fork

De Classic Vision Hard Fork zal naar alle waarschijnlijkheid alle ETH bezitters voorzien van 3 ETCV munten voor elke ETH munt in de portemonnee.

De Nowa Fork geeft ETH bezitters een ETN token voor elke ETH die ze bezitten. De constantinople Fork, de belangrijkste, zal rond 16 januari plaatsvinden. Dit is de belangrijkste update omdat deze een grote rol zal spelen in de transitie van Ethereum naar een PoS-protocol.