Ethereum, TH
Ethereum

Ethereum stijgt opnieuw, koers van $4500 in aantocht?

De Ethereum koers is tijdens de vroege uren van 27 mei richting de 4.000 dollar geklommen. Is dit het begin van de koerspomp in navolging van de goedkeuring van de Ethereum ETF in de Verenigde Staten?

Uiteindelijk eindigde deze opleving voorlopig op 3.930 dollar. Op het moment van schrijven klokt de koers binnen op 3.910 dollar.

Ethereum is even de baas

Met deze stijging van 3,85% over de afgelopen 24 uur staat Ethereum nu op een stijging van 24,42% over de laatste zeven dagen. Daarmee presteert de munt van Vitalik Buterin op dit moment veel beter dan Bitcoin, dat over diezelfde periode een winst van 1,89% wist te boeken.

Solana deed het zelfs dramatisch de afgelopen week en daalde met 7,55%. Het lijkt erop dat mensen door de Ethereum ETF weer een beetje overstappen van Solana op Ethereum.

Waar Solana eerst nog de baas was in de smart contract wereld, begint dat nu weer Ethereum te worden. Het wordt interessant om te zien in hoeverre dat ook de waarderingen van memecoins op Solana gaat aantasten.

Het zou best kunnen dat Ethereum tokens nu weer aan een betere periode beginnen. Al moet Ethereum de goede prestaties van de afgelopen dagen dan natuurlijk wel volhouden.

Ethereum koers van $4.500 in aantocht?

In een post van 26 mei schreef DeFiance Capital oprichter Arthur Cheong dat Ethereum voor de lancering van de ETFs al op een koers van 4.500 dollar zou staan.

Hij organiseerde een poll en vroeg hoeveel procent van de portfolio’s van zijn volgers in de munt zit. Bijna de helft van de 5.800 respondenten had 0 tot 25%, terwijl 17,3% aangeeft dat 75 tot 100% van hun portfolio in Ethereum zit.

Dat zijn bizarre cijfers. Waarschijnlijk is Arthur Cheong dan ook iemand die veel over shitcoins publiceert. Ethereum-influencer Anthony Sassano voorspelde dat MicroStrategy-oprichter Michael Saylor binnen zes tot 12 maanden Bitcoin gaat kopen.

Dat lijkt heel onwaarschijnlijk. Wat moet Michael Saylor immers met Ethereum. Hij zit volledig op Bitcoin en staat bekend om zijn uitspraken dat er slechts één crypto-asset bestaat.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Ethereum ecosysteem bereikt heel bijzonder record
Bloomberg analist: Ethereum ETF’s worden op deze dag gelanceerd
Vraag naar Ethereum schiet de lucht in na hevige prijsdaling
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken