Ethereum Nieuws

Ethereum supply daalt sinds de Merge met ~0,2 procent per jaar

In september 2022 maakte Ethereum de langverwachte overstap van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake. Behalve dat het smart contract platform van Vitalik Buterin daardoor minder energie verbruikt, komen er ook nog eens minder nieuwe Ethers in omloop. Sinds de Merge is Ethereum zelfs deflatoir en daalt de hoeveelheid Ethers die in omloop is.

320 miljoen dollar

Tegen de huidige koersen is sinds de Merge al voor ongeveer 320 miljoen dollar aan Ethereum op de digitale brandstapel terechtgekomen. Vanaf dat moment is de supply met ongeveer 160 miljoen Ethers gedaald. Dat is een gigantische hoeveelheid kapitaal die dus in feite uit de markt gehaald is.

Sterker nog; als Ethereum nu nog op Proof-of-Work draaide, dan waren er juist meer dan 2,5 miljoen Ethers bijgekomen. Dat betekent dat er in feite voor 5 miljard dollar aan Ethereum uit de markt is gebleven dankzij de overstap naar Proof-of-Stake.

Dit heeft de Ethereum koers zonder twijfel positief beïnvloed. Als die Ethers wel in omloop waren geweest, dan had de koers per definitie een stuk lager gestaan dan het vandaag doet.

De supply blijft dalen

Verder blijkt uit de data wel dat de supply van Ethereum zijn absolute hoogtepunt reeds bereikt heeft. Dat is best wel bijzonder als je bedenkt dat de supply van Bitcoin nog tot het jaar 2140 blijft groeien tot het uiteindelijk de 21 miljoen eenheden bereikt. Ethereum heeft volgens de berekeningen zijn piek al bereikt in september 2022.

Op dat moment piekte de supply van Ethereum op 120,5 miljoen eenheden en vanaf dat moment is de daling ingezet. De verwachting is dat de supply steeds verder en verder daalt.

Dat is een ontwikkeling die voor de koers natuurlijk alleen maar een positieve uitwerking kan hebben. Wat dat betreft kunnen we zeggen dat Proof-of-Stake tot nu toe geen slecht idee geweest is voor Ethereum.

Al is het maar omdat hiermee het aantal Ethers dat in omloop is flink zal afnemen de komende jaren, in plaats van toenemen. Deflatie inplaats van inflatie!

Ethereum nieuws

Ethereum & Bitcoin tokens op beurzen nadert laagste punt in 5 jaar
DeFi Dad: ‘Ethereum is zwaar ondergewaardeerd’
Waarom Bitcoin, Ethereum en Litecoin vandaag forse dalingen ervaren
Meer nieuws

Meest gelezen

Ripple advocaat trekt zich terug uit rechtszaak: Wat betekent dit?
Kan Shiba Inu ooit 1 cent waard worden? Analyse door Google’s AI
Waarom Bitcoin, Ethereum en Litecoin vandaag forse dalingen ervaren