Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Ethereum testnet Merge is een succes, geen vertraging upgrade mainnet

Ethereum heeft een succesvolle tweede “Test-Merge” achter de rug op het Sepolia testnet. Daarmee is het populairste smart-contract platform van de industrie weer een stap dichterbij de transitie naar Proof-of-Stake. Ondanks dat de Test-Merge een succes was, waren er toch een paar kleine problemen die opgepakt moeten worden.

25 tot 30 procent van validators offline

Terence Tsao, een Ethereum ontwikkelaar, deelt op Twitter een kleine samenvatting van The Merge op het Sepolia testnetwerk. Kort na de update gingen 25 tot 30 procent van de validators offline. Het probleem met deze validators was dat ze hun configs niet op orde hadden. Nadat ze deze van een update hadden voorzien kwamen ze stuk voor stuk weer online.

De Test-Merges zijn een soort “generale repetitie” die Ethereum ontwikkelaars en onafhankelijke ontwikkelaars helpt te begrijpen wat ze kunnen verwachten tijdens de echte Merge. Hoewel een Test-Merge een goede oefening is voor het echte werk, gaf Vitalik Buterin tijdens de livestream aan dat de echte Merge veel meer infrastructuur meeneemt dan op de testnetwerken aanwezig is.

“Het is mogelijk dat er enkele niet-kritieke problemen ontstaan tijdens de Merge die we niet vangen met deze test […] Er zijn veel randzaken die niet meegenomen worden tijdens deze tests en waarschijnlijk is dat prima”, aldus Vitalik Buterin over de mogelijke problemen die kunnen ontstaan tijdens de echte Merge die later dit jaar moet plaatsvinden.

De Ethereum koers

Ondertussen noteert de Ethereum koers voor de afgelopen 24 uur een plus van 4,73 procent en staat het project op 1.171 dollar. Over de gehele week gemeten schrijft Ethereum daarmee zelfs een plus van 7,15 procent. Ondanks het goede nieuws over The Merge en de indrukwekkende groene cijfers voor de afgelopen week, waarschuwt Santiment voor een potentiële verkoopgolf.

De totale hoeveelheid Ethereum op de beurzen is namelijk naar 13,8 procent gestegen op 4 juli en staat op het hoogste punt sinds 3 januari 2022. Het risico op een verkoopgolf neemt hierdoor simpelweg toe omdat er in theorie meer Ethereum verkocht kan worden. Zolang Ethereum in een wallet buiten de exchanges zit is het immers lastiger om deze snel te verkopen. Op dit moment is het aantal Ethereum bij de grote beurzen weer wat gedaald naar 13,25 procent van de totale supply.

Ethereum nieuws

Ethereum bereikt hoogste koers in 8 maanden tijd ten opzichte van Bitcoin Ethereum bereikt hoogste koers in 8 maanden tijd ten opzichte van Bitcoin
“Aanval op Ethereum-mixer Tornado Cash is pas het begin” “Aanval op Ethereum-mixer Tornado Cash is pas het begin”
Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten