Newsbit

Ethereum (ETH)

Ethereum verslaat Bitcoin op steeds meer fronten

Ethereum (ETH)

De waarde van de dagelijkse gemiddelde transacties over het Ethereum platform zijn gelijk aan die van het Bitcoin netwerk.


Ethereum VS Bitcoin

Volgens blockchain-analysebedrijf Messari lag de dagelijkse waardeoverdracht, wat de totale waarde is van de token die over 1 dag wordt verplaatst op de blockchain, van het Ethereum netwerk vanaf 12 april ongeveer even hoog als dat van het Bitcoin netwerk, namelijk rond de $1.5 miljard. Wel moet je nagaan dat het Ethereum netwerk niet alleen de waarde overdracht van Ether (ETH) omvat maar ook die van stablecoins die worden ondersteund door het Ethereum netwerk. Denk bijvoorbeeld aan Tether (USDT).

Dat het volume nu bijna gelijk ligt is grotendeels te wijten aan de prestaties van het Bitcoin netwerk. In juli 2019 bereikte het volume op het BTC netwerk een hoogtepunt van meer an $3 miljard aan dagelijkse transacties, maar de munt heeft dat niveau niet kunnen handhaven. Het volume is langzaam terug gelopen terwijl het volume op de Ethereum blockchain is gestegen.

Op december 2018 lag het volume op het Ether netwerk nog rond de 115 miljoen dollar. Vandaag zien we dat dit volume is gestegen tot ongeveer 1,5 miljard dollar.


Ethereum netwerk is sneller

Het volume is trouwens niet de eerste maatstaf waarop Ethereum Bitcoin heeft verslagen. Het ETH netwerk is namelijk een stuk sneller dan het BTC netwerk. Bitcoin kan op zijn hoogtepunt ongeveer 4,7 transacties per seconde verwerken en verwerkt nu ongeveer 3 transacties per seconde.

Ethereum bereikte daarentegen een piek van 15 transacties per seconde in 2018 en verwerkt momenteel ongeveer 9 transacties per seconde.

Bron: blockchair

Ethereum heeft meeste ontwikklaars

Een ander opvallend gegeven is het aantal software ontwikkelaars die aan beide blockchains bouwen. Hoewel beide netwerken een gezond aantal ontwikkelaars hebben is Ethereum verreweg het meest actief. Vanaf 7 maart had het Ethereum-netwerk gemiddeld 99 actieve ontwikkelaars. Bitcoin stond op de tweede plaats met 47 ontwikkelaars.

Als we op een bredere schaal kijken dan zien we dat Ethereum mijlenver voor loopt op de andere crypto projecten. Gemiddeld dragen 216 ontwikkelaars elke maand code bij aan de Ethereum blockchain, terwijl Bitcoin gemiddeld iets meer dan 50 ontwikkelaars telt. Ondanks dat is Bitcoin veruit de meest waardevolle munt.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top