Ethereum
Bitcoin, Ethereum

Ethereum vs Bitcoin: Kan ETH zich herpakken in mei?

De rivaliteit tussen Ethereum en Bitcoin blijft een belangrijk onderwerp van gesprek binnen de crypto-gemeenschap. In 2024 lijkt het vooral om Bitcoin te draaien vanwege de Amerikaanse Spot Bitcoin ETFs, maar er lijken wat hoopgevende ontwikkelingen te zijn voor de nummer twee van de markt.

Recente analyses wijzen op een machtsstrijd tussen Ethereum en Bitcoin in de komende maand. Kan Ethereum zich in mei herpakken ten opzichte van Bitcoin?

Ethereum versus Bitcoin

Ethereum heroverde onlangs een cruciaal niveau in de grafiek, wat duidt op sterke steun rond de 0,049 in het handelspaar met Bitcoin (ETH/BTC). Dit herstel is cruciaal omdat het de veerkracht en het potentieel voor opwaartse beweging van Ethereum aangeeft als het boven deze drempel blijft. Cryptohandelaar DaanCrypto laat zien dat ETH nog steeds in een range handelt met BTC.

ETH/BTC weekprijsgrafiek. Bron: X

Daarentegen is het sentiment rond de huidige koers van Bitcoin onzekerder. Analisten zoals AltcoinSherpa maken zich zorgen over het koersverloop van Bitcoin. Soms lijkt er sprake van een nieuwe opleving, maar de bulls wisten vooralsnog niet door te pakken.

“Ik denk dat we op korte termijn nog wat winst zullen zien, maar ik denk nog niet op dat dit de echte bodem is”, aldus Altcoin Sherpa.

ETH/BTC weekprijsgrafiek. Bron: X

Deze voorzichtige houding wordt door anderen herhaald die wijzen op de veelbelovende volatiliteit en het handelsvolume van Ethereum, wat een voordeel kan zijn ten opzichte van de relatief saaie marktprestaties van Bitcoin.

Anbessa voegde commentaar toe over een mogelijke goed- of afkeuring van een Spot Ethereum ETF als katalysator voor wat er als volgende gaat gebeuren.

“Probeert de SEC je te dwingen om Ethereum te verkopen voordat we aan de weg omhoog beginnen?”, aldus Anbessa.

Bovendien stelde de handelaar dat hoewel het downside target op ETH/BTC is bereikt, het de steun opnieuw zou kunnen testen voordat er meer upside te zien is. “We zouden nog een retest van de steun kunnen zien en een paar maanden consolideren. Solide volatiliteit om te profiteren van ETF-afwijzing en latere goedkeuring”, concludeerde Anbessa.

ETH/BTC 2-weeks prijsgrafiek
ETH/BTC 2-weeks prijsgrafiek – Bron: X

ETH/USD paar vertoont ook gebrek aan bullish momentum

Toch zijn niet alle signalen bullish. Crypto analisten zoals ColdBloodShill merken op dat Ethereum de afgelopen maanden moeite heeft gehad om een landing te plakken, en dat het voor uitdagingen staat om een consistente opwaartse trend te handhaven. Dergelijke inzichten zijn cruciaal omdat ze de aanhoudende uitdagingen en het concurrentievoordeel onderstrepen die nodig zijn om Bitcoin echt te overtreffen.

De grafiek van ColdBloodShill laat zien hoe ETH er niet in is geslaagd om belangrijke steun te behouden en deze in feite weer in weerstand heeft veranderd. De grafiek duidt opnieuw op een mogelijke daling naar het gebied van $3.100.

ETH/USD prijsgrafiek – Bron: X

Hoewel Ethereum veelbelovende signalen afgeeft om Bitcoin in mei mogelijk te overtreffen, blijft de cryptomarkt onvoorspelbaar. De strijd tussen Ethereum en Bitcoin gaat niet alleen over prijzen en technische gegevens, maar ook over hoe bredere marktdynamiek, waaronder nieuws over regelgeving en economische indicatoren.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Vitalik Buterin introduceert nieuw gasmodel voor Ethereum-transacties
Crypto analist: Groots moment aanstaande voor Ethereum
Ki Young Ju: Je moet Ethereum niet met Bitcoin vergelijken
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten