Ethereum (ETH)
Ethereum

‘Ethereum wacht mogelijk correctie van 25 procent in maart’

Er verschijnen onder handelaren steeds meer tegenstrijdige berichten over de Ethereum koers voor maart. Deze onzekerheid heeft mede te maken met de komst van de Shanghai-upgrade voor Ethereum. In principe is dat een verbetering voor het netwerk, maar er zit een feature in die de koers mogelijk een tik omlaag kan geven.

De Shanghai-upgrade

Met de Shanghai-upgrade wordt het voor gebruikers namelijk mogelijk om Ethereum te unstaken van de Beacon Chain. Dit is de Proof-of-Stake blockchain van Ethereum. Hiervoor was dit nog niet mogelijk, waardoor er op dit moment voor miljarden dollars aan Ethereum vastzit op die blockchain.

Straks is dat dus niet meer het geval en kunnen deze mensen in principe al die crypto verkopen. Op het moment van schrijven gaat het om ongeveer 17,4 miljoen Ethereum die in het Proof-of-Stake contract zitten. Die Ethers zijn goed voor een waarde van ongeveer 28,35 miljard dollar.

De verwachting is dat de Shanghai-upgrade in maart klaar is voor het hoofdnetwerk van Ethereum, wat betekent dat deze Ethers binnen afzienbare tijd vrijkomen. Dat zou volgens sommige analisten een verkoopgolf kunnen veroorzaken, al is het maar vanwege de geruchten omtrent het loskomen van die Ethers.

Moeilijke periode

Op het moment van schrijven zit de Ethereum koers al in een lastige periode en lukt het maar niet om boven de zone van 1.650 tot 1.700 dollar in een steunpunt te veranderen. In de onderstaande grafiek kun je ook zien dat Ethereum al sinds augustus 2022 moeite heeft met deze range.

eth koers corerctie aanstaande?
ETH/USD dagelijkse koersgrafiek – Bron: TradingView

Iedere mislukte uitbraak resulteerde in een sterke correctie richting de zwarte trendlijn die je aan de onderkant ziet. Als de geschiedenis een goede indicator voor de toekomst is, dan kan het zomaar zijn dat Ethereum vanaf de huidige koers met 25 tot 30 procent terugvalt.

Zeker als je bedenkt dat de volgende upgrade klaarstaat, waarmee het mogelijk wordt om die ruim 28 miljard dollar aan Ethers die momenteel vastzitten in de Proof-of-Stake blockchain in de verkoop te gooien. Wat dat betreft komt er een spannende periode aan voor het Ethereum-leger.

Ethereum nieuws

Ethereum ecosysteem bereikt heel bijzonder record
Bloomberg analist: Ethereum ETF’s worden op deze dag gelanceerd
Vraag naar Ethereum schiet de lucht in na hevige prijsdaling
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken