Nieuws, Trending

Ethereum Wallet wordt toegevoegd aan Opera Browser


Opera heeft zijn nieuwe browser gelanceerd op Android. Door de update krijgt de browser een integratie met hun crypto wallet, ondersteuning voor Ethereum (ETH) en interacties met decentrale applicaties (DApps). 


Web 3

Met de nieuwe browser wil Opera de wrijving wegnemen die gepaard gaat met het online gebruiken van cryptocurrencies. Hiernaast biedt Opera met de update toegang tot Web 3. Hiermee kunnen de opkomende technologieën meer mainstream worden gemaakt. Hiernaast wordt Ethereum en de Ethereum Web3 API ondersteund. Volgens Opera zullen zij niet de enige browser zijn waar een wallet-integratie in wordt gebouwd. Zo zijn zij van mening dat alle browsers uiteindelijk een vorm van crypto-wallet-integratie zullen gaan aanbieden.Wat is web 3?

Web 3 is een term die wordt gebruikt om te verwijzen naar de ambitie voor de ontwikkeling van een semantisch internet en die steeds meer wordt gebruikt om te verwijzen naar de evolutie van een intelligenter, open en gedistribueerd internet. Bij deze evolutie zal het gebruik van blockchain, gedecentraliseerde computers en cryptocurrencies steeds vaker worden betrokken.