Ethereum (ETH)
Ethereum

Ethereum whale dumpt $41/€38 miljoen dagen voordat de markt crashte

Enkele dagen voor de marktcrash verkocht een cryptowalvis, die aanzienlijke hoeveelheden Ethereum (ETH) bezat, activa ter waarde van $41/€38 miljoen. Deze verkoop voorkwam mogelijk een verlies van $5 miljoen.

Opmerkelijke Transactie

Op 18 augustus registreerde het blockchain-analyseplatform Lookonchain een opmerkelijke transactie. Dit platform volgt en deelt transacties die zij als slim beschouwen. Op die dag deponeerde de cryptowalvis een totaal van 22.341 ETH op de Binance-exchange en wisselde dit om voor Tether (USDT).

Transaction

Ondanks een verlies van ongeveer $1,7 miljoen in waarde, slaagde de handelaar erin om verdere potentiële verliezen te voorkomen die hadden kunnen oplopen tot meer dan $5 miljoen, gezien de neerwaartse beweging van de marktprijzen. Op 18 augustus kromp de marktkapitalisatie van de cryptomarkt met 6%, terugvallend naar $1,1 biljoen, het laagste niveau in minstens twee maanden.

Ethereum, de op één na grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, daalde van ongeveer $1.820 per token op 17 augustus naar circa $1.597 op de volgende dag. Tegelijkertijd zakte Bitcoin, dat ongeveer 50% van de gehele cryptomarkt vertegenwoordigt, van ongeveer $28.400 naar $25.649 gedurende dezelfde periode, waarna het zich binnen enkele uren herstelde tot boven de $26.000.

Onduidelijkheid rondom verkoop Bitcoin van SpaceX

De prijsdaling volgde op een rapport van het reguliere mediakanaal The Wall Street Journal, waarin werd benadrukt dat SpaceX, het ruimtevaarttechnologiebedrijf van Elon Musk, tussen 2021 en 2022 $373 miljoen aan BTC afschreef. Het blijft echter nog steeds onduidelijk of de volledige holdings zijn verkocht of niet.

Ondertussen veroorzaakte de afschrijving van Bitcoin door het bedrijf verwarring onder leden van de cryptogemeenschap. Sommige mediakanalen meldden dat het bedrijf de hele voorraad had verkocht, terwijl anderen zeiden dat ze het verkochte bedrag niet konden bevestigen op basis van de bewoordingen van het rapport. Sommige gebruikers op X (voorheen Twitter) riepen Musk op het platform en zeiden dat hij “papieren handen” had, wat een term is die wordt gebruikt om degenen te beschrijven die hun crypto niet op lange termijn kunnen vasthouden.

Ethereum nieuws

Cardano oprichter ontkend complottheorie over Ethereum aanval tegen Ripple
Ethereum handelt 27 procent onder zijn eerlijke waarde
Ethereum passeert Bitcoin op cruciale statistiek
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Kan je nog miljonair worden van Shiba Inu?
Shiba Inu’s Shibarium in de problemen na totale ineenstorting van activiteit