Ethereum
Ethereum

Vroege Ethereum-investeerder stuurt duizenden ETH-tokens naar crypto beurs voor verkoop

Iemand die in 2014 slim genoeg was om in de Initial Coin Offering (ICO) van Ethereum te participeren, lijkt zijn munten nu te willen verkopen. Blockchain-tracker Lookonchain wist de transactie als eerste te spotten. Het ging om 1.732 Ethereum, die naar het handelsplatform Kraken gestuurd zijn.

Op het moment van de ICO konden investeerders die tokens voor 0,31 dollar per stuk kopen. Momenteel gaat 1 Ethereum voor ongeveer 3.000 dollar over de toonbank.

Gigantische winst voor gelukkige investeerder

Na een lange winterslaap van meer dan 8 jaar, besloot deze whale dus om zijn Ethereum naar de beurzen te sturen. Heel waarschijnlijk om deze daar te verkopen, al bestaat de mogelijkheid natuurlijk dat ze in de Staking gaan.

Mocht hij ze verkopen, dan zou hij nu ruim 5 miljoen dollar voor de tokens kunnen vangen.

Tijdens de ICO van Ethereum kocht de investeerder de tokens in kwestie voor iets meer dan 600 dollar op. Dat zijn winsten waar bijna geen enkele investeerder op aarde aan kan tippen. Wie droomt er niet van om een investering van 600 dollar in enkele miljoenen dollars te veranderen.

Deze whale is daarin geslaagd. Maar denk niet dat het eenvoudig geweest is voor deze investeerder. In 2014 wist immers helemaal niemand wat Ethereum was en nog minder wat we van de munt konden verwachten. Niemand had destijds durven dromen dat er vandaag de dag een Ethereum koers van 3.000 dollar op de borden zou staan.

Niet alles in de verkoop

Overigens heeft deze whale niet al zijn Ethereum in de verkoop gegooid. Na de gigantische transactie, ter waarde van 5 miljoen dollar naar het grote Kraken, is er nog altijd 1.733 Ethereum overgebleven in zijn wallet.

Zodoende lijkt hij met deze tokens in te zetten op de lange termijn en wil hij van de rest mogelijk een beetje gaan genieten. Dat moet lukken, want met 5 miljoen dollar kan je jezelf een heel goed leven geven.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Justin Sun tempert verwachtingen: geen Ethereum ETF deze maand
Santiment: De Ethereum koers zal spoedig weer gaan stijgen
Ethereum stort in: koers duikt onder de $3.000
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?